A partir d’avui, tornarà a funcionar l’Espai Deures, un lloc on fer les tasques escolars quan els infants surten de l’escola. El servei, que va entrar en funcionament el 2016, es va haver d’aturar el març del 2020 a causa de la Covid-19. El curs passat, no va ser possible restablir el servei a causa de les mesures per evitar la propagació de l’epidèmia, que entra d’altres exigia els grups bombolla.

Aquest espai està destinat a aquells nens i nenes de 3r a 5è de primària (a partir de 6è poden anar al Casal de Joves el Galliner) que no necessiten material de suport de la biblioteca o que volen fer treballs en grup. Ubicat a la tercera planta dels annexos de la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll, estarà obert de dilluns a dijous de 5 a 7 de la tarda i comptarà amb una persona dinamitzadora que vetllarà per tal que l’ambient sigui l’adient per a estudiar i fer treballs.

El servei no està pensat com un espai d’estudi assistit i no es treballarà el reforç d’assignatures concretes. L’accés és gratuït i només caldrà que els infants s’apuntin amb la persona dinamitzadora; l’única limitació és l’aforament del local que caldrà respectar en tot moment.