Els serveis de jardineria, realitzen tractaments insecticides a diversos boixos de Ripoll

Un any més, amb l’arribada del bon temps, els  boixos del nostre municipi es tornen a veure afectats per les erugues defoliadores del boix (Cydalima perspectalis). Aquesta és una plaga que ens va sorprendre l’any passat per l’elevat nombre d’exemplars que es podien veure arreu, sobretot de les papallones que als vespres volaven l’entorn de qualsevol llum.

Per tal de combatre la plaga el servei de jardineria contractat per  l’Ajuntament, en aquest cas la Fundació MAP,  porta a terme tractaments insecticides als boixos de titularitat municipal. Concretament aquests dies s’ha actuat als boixos de les jardineres del c. Progrés, del parc de l’Estació, a les tanques de Cal Déu i a les jardineres de la Pl. 1 d’octubre. Aquests tractaments es fan periòdicament, seguint el calendari establert, per intentar erradicar una plaga resistent i devastadora.

Es recomana a tots els veïns que apliquin tractaments als boixos dels seus jardins particulars, si volen protegir-los de la plaga. El tractament dels boixos es pot encarregar a un servei de jardineria o bé es pot adquirir el producte (preferiblement ecològics i no agressius per a altres espècies) amb totes les precaucions i eines necessàries aplicar-lo nosaltres mateixos.  Un cop aplicat el producte caldrà repetir el tractament quan tornin a aparèixer.

La papallona del boix (Cydalima perspectalis) és un insecte originari d’Àsia que en el seu estat larvari s’alimenta de les fulles del boix. L’any 2007, es va detectar per primera vegada en el sud-oest d’Alemanya, des d’on s’ha anat estenent pels països veïns del centre i sud d’Europa. L’any 2014, es va identificar per primer cop a Catalunya, concretament a Besalú. A partir d’aquí, ha seguit una progressió típica d’una espècie amb alta capacitat invasora portant a afectar pràcticament la totalitat de la Garrotxa i bona part de les comarques adjacents, entre elles el Ripollès on va aparèixer de forma massiva l’estiu passat.

Més informació https://ripoll.cat/informacio-sobre-la-plaga-de-la-papallona-del-boix-2/