Aquest matí s’ha presentat la campanya ‘Ripoll batega per Nadal’, un lema que annexa les diferents activitats organitzades per l’Ajuntament, que pretenen fer de Ripoll la protagonista durant aquestes festes, perquè bategui amb força tot i les adversitats i limitacions de la pandèmia. La regidora de Turisme, Comerç, Fires i Mercats, Manoli Vega, juntament amb la regidora de Cultura i Festes Montsina Llimós han explicat a la premsa els actes que es preveuen pel proper mes.

La Targeta Nadal

Des de l’àrea de Projecció Econòmica s’han editat 500 targetes que es poden sol·licitar fins al 20 de desembre a l’Oficina de Turisme, el Museu Etnogràfic i la piscina municipal. També se’n faran entregues puntuals a la caseta de Nadal situada a la plaça de l’Ajuntament. La targeta vol premiar a veïns i veïnes fidels que comprin a Ripoll, amb 10 euros per cada 100 gastats als establiments adherits.

Des de l’1 de desembre al 8 de gener, per cada 10 euros gastats es segellarà una casella de la targeta. Abans del dia 8, aquesta s’haurà de retornar al mateix punt on es va sol·licitar i en aquell moment s’entregarà un val regal. Aquest es podrà gastar del 8 de gener al 28 de febrer, amb la intenció d’afavorir el període de rebaixes.

Més informació: https://ddgi.cat/comerc-a-casa/ripoll/public/negocis/targetadenadal

Llistat de comerços adherits a la Targeta de Nadal: https://ripoll.cat/wp-content/uploads/2021/12/Targeta-de-Nadal-botigues-adherides-2021.pdf

El Calendari d’Advent del patrimoni de Ripoll

Aquesta iniciativa està adreçada als més petits. El seu objectiu és posar en valor i donar a conèixer entre els nens i nenes el gran patrimoni de la vila, que no només es limita al Monestir de Santa Maria, sinó que gaudeix de molts altres elements com l’entorn natural, festes tradicionals, la gastronomia… El calendari es repartirà pels centres educatius, als infants de P-5 fins a 4t de Primària, així com als nens i nenes que visitin i estiguin allotjats als hotels de Ripoll.

Tindran un retallable per poder participar en un sorteig que se celebrarà a principis de gener. Consisteix a trobar als aparadors dels establiments adherits la imatge que apareix a cada finestreta de les 24 que hi ha. Un cop localitzat l’establiment, trobaran també un codi QR per saber més sobre l’element en qüestió i sobre el comerç.

Les Estovalles amb l’Agenda de Nadal

Com cada mes des d’aquest estiu, hi ha un calendari que es reparteix entre els comerços, establiments i cartelleres de la vila. Aquest Nadal, però, també s’han editat 14.000 estovalles que seran repartides als establiments restauradors, amb tota la programació prevista per aquestes festes, incorporant un QR per a possibles actualitzacions. La intenció és que els turistes puguin conèixer l’oferta i planificar la seva estada o bé il·lusionar als vilatans i vilatanes amb les activitats del poble.

El Trenet Turístic

Ripoll comptarà novament amb un trenet per Nadal. Estarà en funcionament durant 10 dies, entre el 23 de desembre de 2021 i el 5 de gener de 2022, amb sortides en horari de matí, de les 11 h a les 13.30 h, i de tarda, de les 15.30 a les 18.30 h, amb una parada principal que estarà ubicada a la plaça de l’Ajuntament.

Un munt d’esdeveniments culturals

A banda de tots aquests elements de promoció, el calendari d’actes serà molt complet, sempre esperant poder adaptar cada activitat a la situació de la pandèmia. Els dies 10, 11 i 12 de desembre, Ripoll Comerç (la nova Unió de Botiguers) organitza la Fira de Nadal, amb un format molt més extens, atraccions, parc infantil i animació per tot el centre de la vila. El 17 de desembre el Consistori Infantil organitza un caga tió popular; el 18 de desembre el Teatre Comtal acull un concert nadalenc de sardanes; hi haurà quintos de Nadal el 25 de desembre i el 6 de gener; el tradicional concert de Nadal el 26 de desembre a l’església de Sant Pere; el Ripijoc el 27 i 28 de desembre al pavelló; així com la cavalcada de Reis la nit del 5 de gener. Tots aquests actes s’estan acabant de programar i s’anirà informant de tots ells des de l’Ajuntament. També es pot seguir gaudint de les visites al conjunt monàstic, al Museu Etnogràfic o l’Scriptorium.

Descarrega el calendari d’activitats (PDF)