Aquest dimecres s’ha dut a terme, al casal de joves El Galliner, la presentació del nou Carnet Jove 18. Es tracta d’un carnet virtual per als i les joves de Ripoll, que conté descomptes i avantatges per al jovent que compleix 18 anys durant l’any en curs. Per aconseguir-lo, només cal anar a la pàgina web https://jove18.cat/, omplir el formulari de la part inferior, comprovar el correu electrònic i descarregar el carnet virtual.

Totes les persones empadronades a Ripoll, nascudes entre els anys 2002 i 2003, podran gaudir del carnet aquest any. És personal i intransferible i per utilitzar-lo, s’ha de mostrar juntament amb el DNI/NIE. Actualment es compta amb una setantena de promocions i descomptes, que es poden consultar a la pàgina web. Hi ha adherits uns 60 establiments dels àmbits de la restauració, moda i complements, esports, floristeria, la llar, estètica i perruqueria, alimentació… I a més, l’Ajuntament hi inclou 10 ofertes de teatre, cinema, espectacles, la piscina o els espais culturals. Fins al divendres 31 de desembre del 2021 es pot gaudir de les promocions.

La presentació del carnet ha anat a càrrec del regidor de Joventut de l’Ajuntament de Ripoll, Joan Maria Roig, i la regidora de Comerç, Manoli Vega. També hi ha assistit el regidor i cap de l’Àrea de Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa, Joaquim Colomer. Roig ha destacat que el Carnet Jove 18 ja és “una iniciativa consolidada, amb la novetat del format virtual”. Ha detallat que “hi incloem els joves que fan els 18 aquest 2021, però també els que els van fer el 2020, ja que per culpa de la pandèmia ells no van poder gaudir del carnet”. Manoli Vega apunta que la proposta també vol beneficiar al teixit comercial del municipi: “És una oportunitat d’acostar al jovent els comerços de la nostra vila”, ha afirmat.

La creació del carnet jove prové del 2017, quan va entrar en vigor una nova ordenança municipal per tal d’incentivar la implicació i la participació dels i les joves en les activitats del municipi. Valorant positivament l’acceptació del projecte per part dels joves, i amb la voluntat de donar-li continuïtat, valor i d’adaptar-se al funcionament d’aquest col·lectiu de persones, s’ha optat per aquest carnet virtual. Fins ara, havia estat un carnet físic.

La voluntat de l’Ajuntament és que els establiments que participen de les promocions del Carnet Jove 18 puguin anar augmentant. Per això, posa a disposició dels que hi estiguin interessats el correu joventut@ajripoll.cat per sol·licitar la informació i la fitxa d’inscripció per a establiments.