Arribarà el dia 3 de setembre i ha estat ideat per la cantautora local Marina Prat, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Ripoll.

Aquest dimarts, 7 de juny, es va presentar a Ripoll una proposta cultural innovadora. Es tracta d’El Corral, el primer concurs de música al carrer que es durà a terme a la vila. Serà el dia 3 de setembre. Es tracta d’una proposta ideada per la cantautora ripollesa Marina Prat, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament per poder-la fer realitat. A la roda de premsa de presentació, la regidora de Cultura Montsina Llimós va acompanyar a Prat per detallar en què consistirà El Corral.

Es tracta d’un concurs de música al carrer, amb els músics repartits per diferents places i carrers de Ripoll, obert a tot artista o grup que canti temes propis en català, independentment de l’estil musical. En aquesta primera edició es comptarà amb 10 artistes seleccionats, que ja només per participar tindran un obsequi i descomptes per gaudir de la comarca. El 3 de setembre, de les 12 h del migdia a les 20.30 h, es duran a terme les actuacions que seran valorades per un jurat de luxe. Cada participant farà 4 actuacions de 30 minuts. A les 22.30 h està previst que es lliurin els premis i hi haurà un concert final amb Madamme Mustash. A banda, una ‘Jam session’ tancarà la jornada.

A la web www.elcorralconcurs.cat s’hi poden trobar les bases i tota la informació sobre el certamen. Un 20% de les 10 places estaran destinades a concursants on un o més membres hagin nascut o visqui actualment a la comarca del Ripollès, per tal de promocionar el talent local. Les propostes es podran enviar a hola@elcorralconcurs.cat del 27 de juny al 15 de juliol. Des de l’organització i membres de l’Escola de Música de Ripoll es farà una selecció de les propostes fins a arribar a obtenir els 10 participants definitius. Els premis seran de 1.000 € per al primer classificat, de 700 € per al segon i de 300 € per al tercer.

Roda de premsa de presentació d’El Corral