L’alcalde Jordi Munell va lliurar la beca aquest dilluns als estudiants Mònica Sànchez, del grau en Psicologia, i Adrià Rodríguez, del grau en Periodisme.

Aquest dilluns, 23 de gener, es va dur a terme el lliurament de la novena Beca a l’Excel·lència “Comtal Vila de Ripoll” en un acte celebrat al Rectorat de la Universitat de Vic – Central de Catalunya. L’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, va assistir-hi per fer entrega de la beca als estudiants Mònica Sànchez, del grau en Psicologia, i Adrià Rodríguez, del grau en Periodisme. L’acte va estar presidit pel rector de la universitat Josep Eladi Baños, acompanyat del degà de la Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia, Eduard Ramírez, i el de la Facultat d’Empresa i Comunicació, Josep Burgaya.

Jordi Munell afirmava que “tenir la Universitat de Vic a prop és un privilegi, que fa que ens la sentim nostra” i que aquestes beques “són un reconeixement a l’excel·lència a persones que s’ho mereixen i que són exemple per a altres joves”. L’alcalde assegurava que es treballarà perquè les beques continuïn entregant-se en un futur.

Per la seva banda, el rector Josep Eladi Baños expressava la seva satisfacció per la relació entre la UVic-UCC i la vila de Ripoll, i afirmava que la concessió de la beca Comtal Vila de Ripoll “ajuda a la missió de la Universitat de poder donar servei al territori”. La relació entre la universitat i el Ripollès s’ha anat enfortint al llarg dels anys, i en són exemple “el conveni signat recentment amb la Fundació Eduard Soler o la relació de la Facultat de Medicina amb l’Hospital de Campdevànol”, tal com destacava Baños.

A aquestes beques anuals, que s’entreguen des del 2014 i que estan valorades en 2.500 euros, hi poden accedir els/les estudiants de la UVic-UCC residents a Ripoll, que tinguin un bon expedient acadèmic i que necessitin una empenta econòmica per continuar els seus estudis. Els dos estudiants que l’han rebut aquest 2023 van agrair a l’Ajuntament i a la universitat aquest ajut econòmic, que els suposa “una gran ajuda per poder continuar els estudis i que esperen aprofitar-la al màxim”.

Al seu torn, el degà de la Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia, Eduard Ramírez, qualificava “d’encert” aquests ajuts, “que donen suport a l’educació dels joves, i això vol dir que fan una aposta decidida pel futur”, mentre que el degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació, Josep Burgaya, tancava l’acte destacant “la vocació de servei públic de la UVic-UCC, que treballa perquè ningú en quedi fora” i afirmant que “aquestes beques ens ajuden a aconseguir-ho”.

Mònica Sànchez. Foto: UVic-UCC

Adrià Rodríguez. Foto: UVic-UCC