L’Ajuntament de Ripoll i l’Agència de Desenvolupament del Ripollès treballen per impulsar el canvi energètic a la vila i la comarca, fent-ne partícips a comerços, bars, restaurants, tallers…

Des de l’Ajuntament de Ripoll i l’Agència de Desenvolupament del Ripollès es convoca una reunió el dimarts 11 d’abril de 2023 a les 15.30 h, a la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll, destinada a activitats econòmiques com comerços, bars, restaurants, oficines, tallers… L’objectiu és explicar què els suposaria participar d’una instal·lació fotovoltaica compartida, utilitzant preferentment una coberta pública, i quin seria el retorn de la participació en la instal·lació. Només cal que els/les assistents portin la darrera factura elèctrica per començar a treballar.

Les petites activitats econòmiques en nuclis urbans no acostumen a tenir accés a instal·lar-se plaques per fer una instal·lació fotovoltaica individual. Això es deu a que o bé tenen la seu en un local de lloguer o bé no disposen de teulada on instal·lar les plaques fotovoltaiques. Però no per això s’han d’obviar aquestes activitats per treballar cap a la transició energètica, sinó que se’ls ha de donar alternatives per fomentar la seva participació.

D’aquesta manera des de l’Ajuntament es continua amb la vocació municipal d’apostar per les energies renovables. Juntament amb l’Agència de Desenvolupament, es treballa per impulsar el canvi energètic a tota la comarca, assolint un model participat per la ciutadania i empreses del territori. Per avançar en aquesta línia, és clau el foment de l’autoconsum fotovoltaic, ja sigui amb instal·lacions individuals (l’energia produïda es consumeix in situ) o col·lectives (l’energia produïda es divideix entre els participants de la instal·lació).