Segons s’ha informat des del departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, l’anunci de licitació de les obres de construcció de dues rotondes a la ronda del Mas d’en Bosch (carretera C-26) per part de l’empresa pública Infraestructures.cat es va dur a terme el passat mes de juny. Tot i que el termini de presentació d’ofertes acabava el 6 de setembre, fins a principis de novembre no s’ha comunicat la resolució d’adjudicació.

Si tot va segons el previst, hi hauria d’haver adjudicatari abans que s’acabi el 2021. És per això que s’espera que els treballs es puguin iniciar durant la primavera del 2022. El projecte contempla la construcció d’una rotonda a l’accés nord del Polígon dels Pintors i una altra que completi l’accés al pavelló de l’Avellaneda i la Fundació Eduard Soler. A més, també es vol eliminar el giratori d’encreuament de carrils a l’accés central del mateix polígon.

En aquests punts s’han produït diversos accidents de trànsit en els darrers anys, alguns d’ells malauradament amb víctimes mortals. L’alcalde de Ripoll els considera “punts negres” i recorda que les obres són una prioritat per a l’administració local i la Generalitat. Ara, si tot el tràmit segueix el seu curs, acabat el primer semestre de l’any vinent aquestes dues rotondes podrien ser una realitat.