Ha d’esdevenir un motor per a la dinamització econòmica del municipi i la comarca

En el marc del projecte comarcal del Pla per a la promoció del turisme de natura al Ripollès, “L’experiència dels Pirineus més autèntics” finançat amb fons europeus FEDER, i que té com a  objectiu principal   reforçar el Ripollès com a destinació turística d’excel·lència, Ripoll va presentar el projecte de millora de l’oferta i infraestructures existents vinculat al Centre de Tecnificació Esportiva de Ripoll (CTER) l’Avellaneda, per tal d’impulsar el turisme de natura i reforçar la promoció esportiva com a motor per a la dinamització econòmica del municipi i la comarca, sota el nom d’Estació Esportiva l’Avellaneda.

Ubicat en un lloc estratègic que el fa únic per a la pràctica del trailrunning i la bicicleta en totes les seves modalitats (BTT, mountainbike, carretera…), el que es pretén és que a l’ús esportiu que actualment ja té, centrat bàsicament a alumnes de diferents modalitats esportives, s’hi sumi la vessant turística. Que esdevingui  un referent pel turisme que busca compaginar els recursos naturals amb la pràctica esportiva, diversificant així  l’oferta turística i propiciant el turisme esportiu al llarg de l’any.

Per posar en marxa el projecte de l’Estació Esportiva, que s’acompanya de l’eslògan “Viu l’Esport al Bressol de Catalunya” es va considerar necessari ampliar les instal·lacions de l’Annex de l’Avellaneda, amb un nou espai d’acollida i dotar la nova zona vinculada al centre de Tecnificació d’unes noves instal·lacions, que permetin millorar el servei al turista/esportista i dels alumnes del centre.

En aquests moments s’han iniciat els treballs de construcció d’un cos annex al pavelló de l’Avellaneda, amb una tipologia que s’integrarà en l’estructura actual, i que permetrà la creació de nous espais (espai de rebuda, sala reunions…). D’altra banda es preveu l’adaptació de la zona d’entrenament amb la incorporació de nous circuits que permetin noves modalitats i que dotin les instal·lacions d’òptimes per poder aconseguir una projecció internacional del Centre. El projecte també inclou la millora i  l’adequació dels espais de l’entorn, habilitant noves places d’aparcament, un punt de sortida i connexió amb la ruta del Ferro, un punt  d’informació turística.

Les inversions previstes s’estimen en 275.000,00 € i el treball de delimitació de rutes, pistes, edició de materials, etc., en 25.000,00 €.

Galeria d’imatges https://photos.app.goo.gl/syit9DRQbPspv2Bh6