“Els Ripollesos i Ripolleses part activa dels pressupostos 2019 ”

 Aquest 2019 es portarà a terme la segona edició dels pressupostos participatius. Enguany s’ha reservat una partida de 100.000 € del capítol 6 d’inversions i una partida de 15.000 € del capítol 2 de Despeses Corrents, per tal que els veïns i veïnes del municipi puguin presentar propostes i acabar escollint un o diversos projectes (dins aquest import total) amb la voluntat de seguir contribuït en la millora de la vila.

Amb la voluntat de millorar la prova pilot portada a terme l’any 2018 i per tal que els pressupostos siguin el màxim participatius possibles, s’ha projectat pel proper dijous 7 de febrer a les 18.30h a la Biblioteca Lambert Mata, un taller, adreçat a la ciutadania,  per elaborar conjuntament el reglament de funcionament dels pressupostos d’aquest any. També es busca que en el mateix taller es formi una comissió de representants ciutadans que facin el seguiment del procés. Amb les propostes que sorgeixin en aquesta jornada es crearà el reglament definitiu de funcionament que s’explicarà a principis de març. L’objectiu és que el procés es doni per finalitzat a principis de maig.

Els pressupostos participatius són un mecanisme de participació ciutadana a través del qual la ciutadania decideix a què es destina una part del pressupost municipal que l’Ajuntament estableix. Alhora és una eina que permet conèixer quines són les necessitats de la ciutadania i com prioritza aquestes necessitats. A més és una oportunitat per esdevenir un mecanisme efectiu de diagnosi de necessitats i de proposta de solucions enfocades al bé comú.

Amb el Pressupost Participatiu, l’Ajuntament de Ripoll, fa una aposta ferma per la transparència, la participació i la col·laboració entre consistori i ciutadania.