Una comissió ciutadana serà part activa en totes les etapes del procés

 Ahir dijous 7 de febrer es va portar a terme, a la biblioteca Lambert Mata, un taller, adreçat a la ciutadania, per elaborar conjuntament el reglament de funcionament dels pressupostos participatius d’aquest any.

L’acte va començar amb el refresc de l’estat actual de les propostes escollides en els Pressupostos Participatius del 2018 i que es pot veure en aquest document  . Seguidament es va explicar que enguany s’ha reservat una partida de 100.000 € del capítol 6 d’inversions i una partida de 15.000 € del capítol 2 de Despeses Corrents, que poden incloure serveis amb data d’inici i finalització concret, fires puntuals, compres de material, etc.

La jornada va seguir amb la participació i implicació de les persones assistents que van realitzar una dinàmica per grups. L’objectiu de la mateixa era, que partint del reglament de funcionament del 2018, es fessin aportacions i suggeriments per la creació del reglament del 2019. Els 4 grups van treballar activament per tal de recollir, en el document de treball entregat prèviament, les màximes contribucions, que finalment un portaveu de cada grup va exposar davant la resta.

Entre les aportacions destacades hi ha la constitució d’una comissió de seguiment ciutadana que treballarà conjuntament amb els serveis tècnics de l’Ajuntament, realitzar algun acte o jornada dedicada als pressupostos, identificar de forma visible amb una placa els projectes sorgits dels pressupostos o poder votar més d’una proposta.

Totes aquestes aportacions faran possible redactar el reglament que definirà el procés participatiu del 2019. La setmana vinent la comissió ja es reunirà per concretar-lo, amb previsió de presentar-lo la setmana del 18 al 22 de febrer.

Es pot consultar la informació dels Pressupostos en aquest enllaç https://ripoll.cat/participa-2019/

Galeria d’imatges https://photos.app.goo.gl/CLt2AQp158rv8sXG7