Durant aquest mes d’agost, l’Oficina de Turisme de Ripoll ha organitzat el primer concurs de fotografia #RipollperCompartir mitjançant la xarxa social Instagram. Els participants han hagut de realitzar diverses fotografies de la vila emmarcades en sis categories diferents: Natura, Cultura, esdeveniments, Gastronomia, Esports i Comerç. Les fotos evidencien l’experiència viscuda a Ripoll durant l’estiu per part de cadascun dels participants.

En total, 27 fotografies s’hi han presentat, de les quals 21 complien amb les bases del concurs i, per tant, han acabat essent finalistes. L’elecció de les guanyadores en cada categoria ha estat realitzada per un total de 12 membres d’un jurat que pertanyien a diferents àmbits, com el món de la imatge i la fotografia, l’Associació Fotogràfica de Ripoll o el servei de comunicació de l’Ajuntament.

A continuació, detallem els guanyadors/es de cadascuna de les categories:

Els premiats seran obsequiats amb un àpat per a dues persones en un dels restaurants de Ripoll.

Les imatges referents a la natura mostren la Ruta del Ferro i del Carbó de Ripoll, els gorgs de Vilardell, el trenet turístic i el riu Freser, les colònies de Ripoll o el mirador de la Rosa dels Vents. Pel que fa a la categoria de cultura apareixen diversos espais pertanyents al Monestir de Ripoll i el Museu Etnogràfic. En la categoria d’esdeveniments el Mercadal del Comte Guifré n’ha sigut el protagonista. En gastronomia la rebosteria de la vila hi juga un gran paper i en esports l’activitat de bicicleta a través de la Ruta del Ferro i del Carbó n’és l’estrella. Finalment la categoria de comerç ha quedat deserta.

L’Oficina de Turisme de Ripoll i el consistori agraeixen a tots els participants d’aquest primer concurs de fotografia la seva dedicació i esforç i els anima a seguir gaudint de Ripoll i de totes les possibilitats naturals, culturals, festives, gastronòmiques, esportives i comercials que ofereix. També es trasllada un agraïment a tots/es els/les membres del jurat.