Aquesta xifra suposa un increment d’un 26% respecte a l’any passat

Per tercer any consecutiu, Ripoll ha disposat d’un trenet turístic amb l’objectiu d’oferir una manera diferent i apte per a tots els públics de visitar Ripoll i el seu entorn. El servei del trenet ha estat en funcionament del 28 de juliol al 23 d’agost i oferia la possibilitat de fer dos recorreguts diferents, un per conèixer el patrimoni i l’altre per conèixer els paratges naturals de la Font del Tòtil i la Roca. Els tiquets s’han venut des de l’Oficina de Turisme de Ripoll, que ha promocionat aquest mitjà com a recurs turístic per a conèixer el municipi.

Amb 27 dies de funcionament el trenet ha passejat a 2.519 persones, xifra que suposa un increment d’un 26% respecte a l’any passat. D’aquestes persones 439 van comprar el paquet turístic que incloïa el Conjunt Monàstic més el Museu Etnogràfic més el Trenet turístic, que amb un preu econòmicament interessant (cost de 8,50 € adults, 3,90 € pels infants de 5 a 12 anys i gratuït pels menors de 5) ha estat un bon reclam. Els grups organitzats també han sumat en aquesta xifra, amb un total de 327 persones. En l’àmbit particular han estat 968 persones adultes, 348 infants de 5 a 12 anys i 437 menors de 4 anys. Com a dada curiosa remarcar que d’aquest total, uns 900 usuaris entre adults i infants, han estat veïns i veïnes de Ripoll, fet que mostra que el trenet és una atracció que agrada al públic Ripollès.

L’Ajuntament valora positivament aquestes xifres i considera un encert oferir dues rutes diferenciades com a oferta del trenet, ja que atrau un públic diferent. Encara és aviat per decidir si el trenet tornarà l’estiu vinent però és evident que les estratègies de promoció turística són claus per revitalitzar el municipi.

Descàrrega galeria d’imatges https://photos.app.goo.gl/tbC7L4UpBddATkxJA