Una de les prioritats de l’Ajuntament de Ripoll és tenir el municipi i l’entorn el màxim net possible. Tot i que també és responsabilitat dels veïns i veïnes, el servei de neteja municipal efectua una tasca primordial perquè això sigui possible. Format per una plantilla de 7 persones treballadores, més dues de reforç de maig a octubre, el servei s’ha planificat tenint en compte els usos i les necessitats de cada zona. La neteja s’adequa a cada realitat, que ve determinada per factors com ara el trànsit de persones i vehicles, l’activitat cultural i o comercial, o bé el fet que es tracti de zones d’oci o d’esbarjo.

Perquè puguem gaudir d’una vila neta a tota hora, la jornada laboral va des de les 7 del matí fins a les 20.30 hores dividida en dos torns de treball. El personal té unes tasques assignades per oferir cobertura a tot el municipi, polígons i entorn. A més els barris amb més volum de població i activitat (centre, Estació i ctra. Barcelona) tenen una persona fixa assignada per poder fer manteniment cada dia i al llarg de la jornada. La resta de barris de Ripoll es netegen com a mínim dues vegades, a més la màquina escombradora realitza la neteja de tots els barris setmanalment. Pel que fa als polígons industrials, fonts i espais lúdics fora del nucli urbà, un treballador en jornada laboral de tardes és el responsable d’aquests sectors.

Una tasca important d’aquesta brigada també és la neteja dels dos mercats que es fan a la Vila, així com la neteja de la Festa Major, Mercadal Guifré i de totes les festes dels barris i Fires que es fan. Quan tots i totes hem gaudit de l’espai públic ells i elles fan un treball impecable perquè la vila torni a la normalitat amb la màxima rapidesa possible. Així sota l’eslògan ‘’ PER UN RIPOLL NET i POLIT’’, el servei treballa contínuament perquè els Ripollesos i Ripollesos gaudim d’espais nets i endreçats, però està clar que la nostra manera de fer pot facilitar la seva tasca i entre tots mantenir la vila més neta i polida.

Descàrrega d’imatges https://photos.app.goo.gl/gWfAFaXwYujwG56TA