Gerard Figueras, acompanyat del representant territorial de l’Esport a Girona, Josep Pujols, ha visitat aquest matí els equipaments esportius de Ripoll. La jornada ha començat a les instal·lacions del Pavelló Municipal d’Esports on el Regidor d’Esports Miquel Rovira, el Regidor d’entitats, obres i serveis Jordi Gumí, i el responsable del Servei d’Esports, Jordi Garriga, han explicat el funcionament del nou sistema de seguretat de prevenció d’ofegaments, pioner al territori Català, estrenat recentment a la piscina coberta situada en el mateix espai. En aquest sentit, Gerard Figueras ha destacat i reconegut positivament la iniciativa de l’Ajuntament en aquest sistema únic a Catalunya. Seguidament s’ha visitat el Rocòdrom també estrenat recentment, que ha passat de tenir 27 metres quadrats escalables a 113, i que suposa una aposta del fons FEDER, el Pla de Foment de Turisme i l’ajuntament de Ripoll per oferir, per una banda un reclam pel turisme de muntanya, i per l’altra, per cobrir la necessitat dels practicants de l’escalada de la zona.

Després s’ha presentat el Pla Director de la zona Esportiva per aquests pròxims anys 2019-2029. Rovira ha explicat que “aquesta gran aposta es vincula totalment amb la realització d’un Pacte per l’Esport que ha de permetre construir una societat més saludable”. Gumí ha volgut ressaltar que “amb un complex esportiu d’aquestes característiques Ripoll es pot posicionar com un punt de referència en el camp de l’esport català”. Gerard Figueras ha destacat “la capacitat del municipi per aturar-se i fer una planificació estratègica a llarg termini que mostra que l’esport a Ripoll és un dels pilars fonamentals del present i del futur”. També a afegit “que el projecte té el valor d’estar construït amb les entitats” i ha reiterat “la voluntat del Govern de Catalunya de donar suport tècnic en el disseny i construcció del projecte i suport econòmic a mesura que es vagin desenvolupant les fases.

Al finalitzar la visita als equipaments esportius situats entorn el Pavelló municipal la comitiva s’ha desplaçat a la zona esportiva de l’Avellaneda per visitar el Centre de Tecnificació Esportiva  del Ripollès que Gerard Figueres ha destacat “com a un dels 8 centres d’aquest tipus al territori Català dedicat al trial de bicicleta i de motociclisme “ i la nova zona d’entrenament Pum Truck, zona d’entrenament d’aquests nois i noies del CTER.

 

Descàrrega d’imatges    https://photos.app.goo.gl/PXsAsrrhHiW67umE7