L’objectiu és acostar i facilitar l’accés a les noves tecnologies a la ciutadania

El Punt Òmnia Eudald Graells situat a la sala que porta el mateix nom, i que gestiona l’Ajuntament de Ripoll, reobre avui les seves portes amb una nova persona dinamitzadora al capdavant. L’espai està dotat de 8 ordinadors, nous del 2018, connectats a Internet i previstos d’un programari lliure que permet editar textos, fulls de càlcul, bases de dades, presentacions, imatges, pàgines web, crear música, navegar per la xarxa, etc.

És un espai per a aprendre, crear i participar, d’accés gratuït i sempre amb el recolzament de la persona dinamitzadora. L’horari d’obertura de l’espai TIC és de dilluns a dijous de 4 a 7 de la tarda i els divendres de 9 a 12 del matí. Durant aquest horari hi ha accessos lliures i d’altres reservats a tallers, com per exemple el taller de reforç escolar que es fa cada dia de 5 a 6 de la tarda o el de Teixir la Xarxa que es farà el dilluns de 6 a 7 de la tarda. Podeu consultar la programació i les dades de contacte a http://xarxaomnia.gencat.cat/blocs/ripoll/

El Programa Òmnia depèn de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya i compta amb uns 120 punts repartits arreu del territori català.

Es tracta d’un programa comunitari, de caire preventiu, socioeducatiu i d’acció directa, que es posa a disposició dels ciutadans amb l’objectiu d’afavorir l’autonomia de les persones mitjançant els programes TIC (Tecnologies de la informació i la comunicació), afavorint les relacions interpersonals així com la vinculació de les persones a la comunitat, impulsant alhora l’acció coordinada entre el món associatiu, el voluntariat, les entitats gestores i l’acció institucional, per tal de sumar esforços per lluitar contra l’exclusió social.