Situat a la sala que porta el mateix nom és un servei que gestiona totalment l’Ajuntament

El Punt Òmnia Eudald Graells és un servei de l’Ajuntament de Ripoll que va inaugurar l’any 2001 i que des d’aleshores ha acollit participants de totes les edats per a acostar-los a les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). El Punt Òmnia és un espai obert a tothom, joves, grans, infants i entitats, i on pot participar tothom en diferents activitats: tallers, conferències, sortides, etc.

El Punt però és sobretot un punt de trobada, un lloc on les persones participants poden relacionar-se i intercanviar punts de vista, opinions, aficionis i experiències… i formar part, així, d’un projecte col·lectiu. Forma part de la Xarxa Òmnia, un projecte social de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) de la Generalitat de Catalunya, que promou l’accés a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), i que busca millorar la comunitat, fomentar el desenvolupament integral de la persona, promoure valors cívics, acompanyar als infants i les seves famílies i donar suport al teixit associatiu.

Amb 16 hores d’obertura setmanal s’ofereixen tallers dirigits i espais d’accés lliure en els que sempre hi ha l’educadora referent del projecte. A més el Punt participa d’altres projectes comunitaris de la vila, ja que un dels objectius del mateix programa és la dinamització comunitària. Per aquesta tardor es presenten els següents tallers i activitats:

Taller d’Arpilleres

Las arpilleres son una manifestació d’ artesania comunitària sorgida durant la dictadura militar de Xile, que busca comunicar a través de l’art. Es tracta de bordar sobre la roba que porta el mateix nom, un història de vida, un record, una reivindicació, etc, tot combinant l’aprenentatge amb recursos de la xarxa. Tanmateix és un punt de trobada per a persones amb diferents necessitats.

Teixint Cultures

Espai d’aprenentatge amb mares d’origen magrebí, en el que es treballen temes culturals, costumari, llengua, inquietuds, etc.

Reforça’t

Espai destinat a alumnes de primària per fer tasques escolars, resoldre dubtes, i oferir suport. A més s’ofereix els elements tecnològics que alguns infants i o joves no tenen a les seves llars.

Al teu aire.

«Al teu aire» respon al que volem que sigui, un espai on tothom pot anar al seu ritme, i utilitzar els recursos que millor s’adaptin a les seves necessitats. Un espai compartit entre persones de diferents edats i diferents inquietuds. Un espai heterogeni, on tothom tingui cabuda i pugui fer el que necessiti, ja siguin treballs escolars, llegir el diari, consultar el correu electrònic, escoltar música, aprendre un idioma, seguir un tutorial, etc. sempre amb el suport de la persona dinamitzadora de l’activitat.

T’ajudem?

Aquest espai està destinat a persones que necessitin una ajuda puntual en qualsevol dels àmbits de la tecnologia.

Mares mestres.

Aquesta proposta és una eina per apoderar a les mares d’infants usuaris del punt perquè siguin elles mateixes les que ensenyin diferents aprenentatges a altres usuaris del Punt, tant siguin infants com adults.

Torneig online

Un cop a la setmana es proposa un torneig online dirigit, sense jocs violents i en el qual es potencia el treball cooperatiu.

Per més informació:

http://bloc.xarxa-omnia.org/ripoll/

Trucar al 972702476

correu: ripoll@xarxaomnia.gencat.cat