Per 8è any consecutiu  l’alcaldia estarà ostentada per una nena, la Naia Planas  de l’escola Tomàs Raguer

Ahir dimarts 13 d’octubre va tenir lloc a la sala Abat Senjust la constitució del novè consistori infantil de l’Ajuntament de Ripoll. Celebrat en aquest espai per poder complir la normativa de la covid19  quan a aforaments i amb molt menys públic de l’habitual, els dos  representants de sisè curs de cada escola de Ripoll, van recolzar  la seva candidatura a l’alcaldia infantil del curs 2020-202. Sí que van assistir a l’acte els representants del Consistori del curs 2019-20 que deixaven els seus càrrecs, així com l’Alcalde Jordi Munell i la Regidora de Convivència, Participació i Educació Maria Dolors Vilalta.

Vilalta  va iniciar el  ple dirigint unes paraules d’agraïment al consistori sortint i  encoratjant als nous representants infantils a viure aquesta experiència com un repte d’aprenentatge i amb la responsabilitat que suposa representar el col·lectiu infantil de la vila. Seguidament l’alcaldessa infantil Queralt Torres va dirigir unes paraules de reconeixement al seu equip i va animar als nens i nenes a treballar intensament i a gaudir molt de l’experiència. També va tenir un record per l’any viscut i com s’han hagut d’adaptar a treballar virtualment per poder seguir amb la tasca encomanada.

Seguidament cada infant es va presentar i defensar la seva candidatura i  va exposar les dues propostes que l’hi agradaria executar enguany. Finalment es va passar a les votacions (que es van haver de repetir per un empat), en les que només i voten els infants,  secretes i en les quals cal votar a 3 representants tal com ho recull el reglament del mateix consistori infantil. Acabat el segon escrutini, es va proclamar com a alcaldessa infantil a la Naia Planas de l’escola Tomàs Raguer. Curiosament la seva germana, l’Ona Planas, també va ser alcaldessa del Consistori Infantil el curs 2013-2014.  L’assignació de les diferents regidories així com la figura del secretari,  es decidirà a la propera sessió de treball, que serà el pròxim dilluns. Aquesta assignació sempre es feia mitjançant votació però el consistori sortint ha decidit fer una modificació i que es pugui escollir debatent i tenint en compte els interessos de cada nen i nena.

Els representants de les escoles d’aquest curs són:

 • Tomàs Raguer
 • Naia Planas (Alcaldesa Infantil)
 • Jos Orriols
 • Maragall
 • Eva Gámez
 • Aina Martínez
 • Salesians
 • Pau Gili
 • Carla Puig
 • Vedrunes
 • Oriol Vilardell
 • Jordi Esquís

A partir del dilluns també es començarà a treballar amb les vuit propostes presentades durant el Ple d’ahir, per decidir quines es porten a terme directament i quines cal sotmetre a votació el pròxim ple, que serà el 14 de desembre.

Tal com ja s’ha fet  els sis exercicis anteriors, el consistori infantil disposarà d’un pressupost de 5.000 euros, que haurà de distribuir d’acord amb les propostes i accions que aprovi el seu plenari i o a la junta setmanal del dilluns.

Galeria imatges https://photos.app.goo.gl/3b5qjx55GuNdDK9e9