A partir d’aquest mes de març, el Museu Etnogràfic de Ripoll posa a disposició del públic una visita virtual en 3 dimensions a la seva exposició permanent. S’hi pot accedir a través de la seva pàgina web, en aquest enllaç. Ha estat una iniciativa sorgida de les dificultats que ha comportat la pandèmia, amb la impossibilitat de desplaçar-se per arreu del territori. Per seguir posant en valor el seu fons i col·leccions, el Museu va optar per aquesta aposta virtual, ja que la tecnologia ha sigut una gran alternativa per seguir visitant espais sense moure’s de casa.

Precisament, aquest 26 de març es compliran 10 anys de la reobertura de la nova seu del Museu. S’aprofita l’efemèride per inaugurar la visita virtual, una manera interactiva i amena de veure un espai en totes les direccions només fent moure ratolí, mitjançant la creació fotografies panoràmiques que permeten observar l’espai en 360 graus. D’aquesta manera, el visitant podrà moure’s lliurement per totes les sales del Museu Etnogràfic de Ripoll com si fes el recorregut in situ, acostant-se també a les vitrines i mirar-s’ho en detall.

Pròximament, el Museu de Ripoll també disposarà de la visita virtual pedagògica adaptada a diferents nivells escolars de primària i secundària, en la qual es proposaran un seguit d’activitats que els alumnes podran fer des de l’aula, tot descobrint el Museu i sense la necessitat de desplaçar-se. Es tracta d’una bona alternativa per poder seguir oferint la visita a les escoles, tot i les restriccions i mesures de contenció contra la Covid-19.

Encara que ara hi hagi aquesta alternativa a través d’Internet, el Museu Etnogràfic segueix obert en l’horari habitual i anima a tothom a visitar-lo presencialment.