Després d’uns mesos d’incertesa i de l’anul·lació de visites guiades, el Museu Etnogràfic de Ripoll (MER) va poder programar pel mes d’agost un nou calendari de visites als espais de l’Scriptorium, la Farga Palau i al mateix Museu, seguint les mesures de seguretat i amb aforament limitat.

Des de l’equip del Museu es fa una bona valoració de les dades de visitants obtingudes aquest estiu, sobretot el mes d’agost amb les visites pràcticament diàries que s’han ofert a diferents espais:

  • Visita guiada i taller “Fes de monjo copista” a l’ Scriptorium (agost): 90% d’ocupació.
  • Visita guiada a la Farga Palau amb demostració de forja(agost): 70% d’ocupació.
  • Visita guiada del Museu Etnogràfic de Ripoll (agost): 50% d’ocupació.
  • Pel que fa als visitants del Museu, durant el mes de juliol ens hem mantingut al 55% respecte a les visites del 2019; al mes d’agost hi ha hagut un lleuger increment respecte el 2019; i durant el mes de setembre s’ha mantingut el 70% respecte l’any anterior. Es pot dir que aquest estiu el públic individual s’ha mantingut i fins i tot ha incrementat, i han mancat els grups a causa de la situació

Aquest estiu, també, s’ha començat a fer la venda en línia de les entrades per aquestes activitats programades, cosa que ha permès garantir l’aforament als espais i una millor gestió de les mateixes. A partir d’ara, els tiquets per a totes les visites que s’organitzen des del Museu es podran comprar per Internet d’una forma senzilla i ràpida, a través de la pàgina web www.museuderipoll.org. Tot i així, també hi haurà la possibilitat de comprar-les a taquilla, a la recepció del Museu Etnogràfic.

També és important destacar que s’ha participat a la campanya Estiu al Museu, impulsada des de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona, en la qual el MER ha estrenat nova gimcana familiar i que es seguirà oferint com a activitat pels menuts de la casa.

Agraïm la visita a tothom que s’ha animat a visitar el nostre Museu aquest estiu tot i la situació actual, i també la bona acollida que han tingut totes les activitats que s’han organitzat.

Finalment, recordar que fins al 31 de desembre de 2020, els ripollesos i ripolleses (de tota la comarca delRipollès) tenen l’entrada gratuïta al Museu Etnogràfic de Ripoll.