El Museu Etnogràfic de Ripoll està treballant per poder oferir activitats aquest estiu, sempre amb la seguretat i mesures adients.

Iniciaran el dissabte 11 de juliol, amb la cloenda de l’exposició “Parlo de tu” de Ramon Calsina. A les 18 hores es farà una visita guiada per l’exposició a càrrec de la família Calsina, i seguidament, a les 19 hores, hi haurà la lectura de poemes “En vers de dona”, a càrrec de Dolors Vilaplana. Per garantir la seguretat, l’aforament serà limitat. Qui vulgui assistir-hi, caldrà fer reserva prèvia trucant al Museu al 972 70 31 44.

El divendres 17 de juliol, a les 19 hores, es farà  una visita guiada a la Farga Palau que acabarà amb una demostració de forja en directe, a càrrec de Josep Saña, també amb reserva prèvia.

El divendres 24, a les 19 hores, serà el torn d’una visita especial des de l’exterior del Museu: “En veu de dona”, en la qual les Cantarines ens acompanyaran amb la seva actuació.

A partir del 24 de juliol i fins al 12 d’octubre també es podrà visitar la nova exposició temporal “Amb un llarg sospir· d’Àngels Freixanet, amb el ferro com a protagonista.

Aquest estiu, a més,  torna l’extraterrestre que aterra als museus que conformen la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona, un personatge que els visita per descobrir els costums, les tradicions, i el passat dels que habiten el territori. Així, davant d’aquest visitant tan especial, el Museu Etnogràfic de Ripoll i la resta de museus del Gironès, oferiran activitats perquè els més petits i també grans gaudeixin de la visita. Aprofitant aquesta ocasió, aquest mes de juliol, el Museu estrenarà nova gimcana, en la qual caldrà trobar la resposta a diferents enigmes i també buscar nous intrusos que s’han amagat a les vitrines.

Finalment, després d’haver hagut d’anul·lar les visites guiades que s’havien programat a la Farga Palau i a l’Scriptorium, s’ha fet un nou calendari de visites pel mes d’agost, seguint les mesures de seguretat que es publicarà a la web del Museu. Per garantir l’aforament en els espais, els tiquets es podran comprar a través d’Internet i a la recepció del Museu Etnogràfic.

Recordeu que a la web www.museuderipoll.org hi trobareu tota la informació actualitzada.