L’ajuntament de Ripoll ha publicat recentment l’obra de l’organista Ripollès Modest Moreno “el llenguatge és signe i expressió – una fantasia per a orgue -“ que va estrenar en un concert a la Basílica del monestir de Montserrat el 27 de juliol del 2018, en el marc de les Trobades d’Animadors de Cant per Litúrgia. A Ripoll, va sonar per primera vegada, el passat 11 de maig, dia de Sant Eudald, patró de Ripoll, en el marc del concert ”Música de contemplatius. Escola montserratina segles XVIII i XIX”.

L’obra està escrita en memòria de Dom Gregori M. Estrada i Gamissans, monjo benedictí de Santa Maria de Montserrat i de qui Moreno en va ser aprenent, amb motiu del centenari del seu natalici (1918-2018). L’organista del Reial Monestir de Santa Maria de Ripoll també ha dedicat la publicació a Pere Girbau i Pladelasala, guitarrista i violista.

La peça gira entorn de motius i sons que evoquen tocs de campanes, el “Virolai”, el “Kyrie” de la missa Orbis Factor, repertori gregorià, entre d’altres, fent ressaltar els temes principals, fluir els secundaris i donar força i joc a l’obra, fet en el qual l’autor hi ha posat molta dedicació.

La publicació es pot comprar a la recepció del Monestir de Ripoll, al Museu Etnogràfic de Ripoll i a la botiga de Montserrat al preu de 10 €.

Per contactar amb Modest Moreno al correu nasard12@gmail.com