El dijous 7 de juny els membres del jurat de Viles Florides van visitar Ripoll per avaluar l’estat i  l’evolució dels espais verds de la vila. Aquestes visites, que es fan un cop l’any,  serveixen per decidir quantes Flors d’Honor corresponen a cada un dels municipis de Viles Florides. Actualment Ripoll, que és el quart any que participa, en té 3 d’un màxim de 5.

El jurat va ser rebut per  la regidora de Barris i Medi Ambient la Sra. Fina Guix i pel Sr. Toni Gómez tècnic de l’Ajuntament. Seguidament,  tot i la pluja, es van desplaçar a diferents punts de Ripoll per mostrar el patrimoni vegetal i paisatgístic i així avaluar-ne l’estat i evolució.

El propòsit de l’Ajuntament  és mantenir o ampliar la Flor d’Honor, que en les darreres edicions se n’han obtingut 3 d’un màxim de 5, que és allò que certificarà el municipi florit. Els resultats es faran públics el mes de setembre durant la gala d’honor( lloc per determinar) que cada any acull a representants polítics i  tècnics de les diferents localitats que hi participen.

Viles Florides, format per més de 119 municipis catalans, és una iniciativa de la  Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), que té el suport  de l’Agència Catalana de Turisme. L’objectiu és posar en valor la riquesa natural i paisatgística dels municipis catalans amb el reconeixement públic dels projectes d’enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que esdevinguin un exemple a seguir per altres localitats, i també donar a conèixer a  la població local els valors dels espais verds i jardins de la ciutat.