Una actuació que permetrà que les zones veïnals i empreses situades a la zona puguin beneficiar-se del desplegament d’aquesta tecnologia.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, acompanyat per part de l’Ajuntament de Ripoll de la Sra. Fina Guix 4a. Tinent d’Alcalde i Regidora de barris i Medi Ambient i del Sr. Joaquim Colomer Regidor i Cap de l’Àrea de Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa han visitat aquest matí les obres pel desplegament del troncal de fibra òptica pública de Ripoll cap al nord de la comarca per Campdevànol, soterrat al llarg del camí ral. La inversió d’aquest tram, valorada en 49.000 € està realitzada a través de la Xarxa Oberta de Catalunya en el marc del Pacte Nacional per a la societat Digital i el suport econòmic del Consell Comarcal del Ripollès i la Diputació de Girona.

Aquesta actuació permetrà que les diferents operadores puguin estendre la connexió de banda ampla als veïns i el sector empresarial ubicat a les zones del Raval de Sant Pere, de la Font del Sant, els veïnats de Rocafiguera, Can Noguera i Mas Torrents i els polígons de Casanova de Baix, Can Noguera i Rocafiguera. L’estesa del cable es fa mitjançant un conveni amb Lersa, per aprofitar les obres de canalització elèctrica que l’empresa porta a terme a la zona.

Els veïns i les empreses ubicades en aquests sectors havien manifestant la seva preocupació en repetides ocasions a l’Ajuntament de Ripoll, reclamant la necessitat d’accedir als servei de la fibra òptica per a mantenir la seva competitivitat; i és que avui dia és sabut que les connexions per banda ampla són una eina imprescindible per a les activitats empresarials per a disposar d’internet, telefonia, videoconferència i aplicacions industrials 4.0 i de telefonia 4G i en el futur 5G.

Puigneró també ha anunciat que a curt termini es desplegarà el tram troncal de 9,8 quilómetros de fibra òptica entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses seguint el recorregut de la Via Verda, una noticia que es rep com a molt positiva ja que millorarà la connectivitat de les zones veïnals i polígons de Ripoll ubicats en aquest tram. Per finalitzar ha destacat que la Xarxa Oberta de Catalunya de fibra òptica que impulsa la Generalitat és «un projecte de país», amb l’objectiu que «no hi hagi ciutadans ni territoris de primera o de segona, sinó que tots siguem ciutadans amb igualtat d’oportunitats en aquesta societat digital».

Descàrrega de imatges a la Galeria https://photos.app.goo.gl/VY2VuaDPpHZMc6S39