El cinquè Ajuntament infantil de ripoll ja s’ha constituït i té nova alcadessa!

FELICITATS MAGALÍ CAPDEVILA I FELICITATS A TOTS ELS ALTRES INFANTS.

Aquest dilluns 17 d’octubre va tenir lloc a la sala de plens de l’ajuntament la constitució del cinquè consistori infantil, corresponent al curs 2016-17. Durant una estona la sala de plens va esdevenir un feu infantil, concretament dels nens i nenes de 6è curs de les escoles. Pares, mestres i familiars van acompanyar als candidats (dos per cada escola) i van recolzar amb la seva presència als aspirants al càrrec d’alcalde o alcaldessa.

El ple va ser encapçalat per l’alcaldessa sortint, Anna Graboleda, que també va aprofitar per acomiadar-se del càrrec i fer traspàs de poder a la nova alcaldessa infantil, acte que s’escenifica amb el lliurament de la vara a la nova alcaldessa infantil, Magalí Capdevila. Com a curiositat cal destacar que quatre dels cinc consistoris infantils han tingut una nena al capdavant.

A l’acte també hi va ser present l’Alcalde Jordi Munell, regidors de l’equip de govern, els regidors del consistori Infantil i regidors d’anteriors consistoris.

Prèviament a l’elecció cada nen i nena va presentar i defensar la seva candidatura, per passar tot seguit a les votacions, secretes i en les quals no es permet votar-se a un mateix, tal i com ho recull el reglament del propi consistori infantil. Unes votacions que van ser molt renyides però que finalment van escollir a Magalí Capdevila com a alcaldessa infantil. Seguidament i després d’unes votacions en les quals es va haver de fer un desempat per escollir el secretari, els càrrecs han quedat distribuïts de la següent manera:

Alcaldessa: Magalí Capdevila Muntadas (Escola Salesiana)
Regidor de Medi Ambient: Guiu Bonada Tenas (Escola Salesiana)
Regidor d’Esports: Hugo Quero Navío (Escola Vedruna)
Regidora de Convivència i Seguretat: Mariona Foz Cordero (Escola Vedruna)
Regidorde Comerç, Fires i Festes: Dante Machuca Rull (Escola Joan Maragall)
Regidor de Cultura i Educació: Èric Ramos Martínez (Escola Joan Maragall)
Regidor d’Urbanisme: Jesús Martín Álvarez (Escola Tomàs Raguer)
Regidor Delegat de Societat i Secretari: Joan Casals Orriols (Escola
Tomàs Raguer)
Regidora d’Economia: Bela Serra Andreu (Escola Ramon Suriñach)

Aquest ajuntament infantil compta per tercer any consecutiu amb el seu propi pressupost que s’eleva a 5.000 euros, quantitat que s’haurà de distribuir d’acord amb les propostes que aprovin al seu plenari. Els representants infantils han de decidir a què dediquen i quan destinen a cada partida, cosa que des del punt de vista formatiu obliga a decidir i prioritzar.

2017-10-27T09:56:39+00:0018 octubre 2016|Actualitat Educació i Coneixement|