Aquest 2023, el calendari de l’Ajuntament de Ripoll mostra com la vila floreix durant tot l’any. Hi apareixen fotografies relacionades amb les flors i el paisatge natural de la població al llarg dels mesos. Des del 2015, Ripoll està distingit amb tres Flors d’Honor de les Viles Florides, i des del consistori es treballa dia a dia per poder tenir un entorn més bonic i agradable.

També s’impulsen diferents accions, com per exemple ‘Omplim Ripoll de Flor i Color’, amb la qual es vol que tothom pugui guarnir el balcó amb flors; o les plantades de flors de les escoles que es fa el mes de maig. Al calendari també s’ha volgut destacar la catifa de flors que s’ha recuperat per la festivitat de Corpus, o la plantada de flors liles entorn del 25N, promoguda pel Consell de Dones.

A més, cada tardor s’organitza el concurs de fotografies Tardor Florida, a través del qual els vilatans i vilatanes mostren com en aquesta època de l’any Ripoll també floreix, d’una altra manera, amb molts colors.

Com sempre, en el calendari es destaquen les dates d’aquelles festes i tradicions més significatives de la vila. Per a poder-les conèixer totes actualitzades, es pot visitar ripoll.cat/activitats.

El calendari ja es pot recollir a l’Ajuntament, la Biblioteca Lambert Mata, el Museu Etnogràfic, l’Oficina de Turisme, la piscina municipal i als forns de pa i farmàcies de la vila.