Ripoll enceta aquest 2019 un nou projecte de Treball als Barris vinculat directament al Servei d’Ocupació de Catalunya, dins el Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social. Aquest projecte permetrà continuar dinamitzant el Barri Vell, centrant els esforços en oferir oportunitats laborals i formació específica a diversos col·lectius, que repercutiran amb la contractació de 19 persones.

El projecte per l’any 2019 s’articula en diferents accions que es centren majoritàriament en 3 propostes:

Programes de captació d’aprenentatge integrat en l’especialitat de Treball Domèstic

Aquest programa neix de la necessitat real detectada des de diferents ens municipals referent a la manca de persones capacitades per realitzar tasques de neteja en diferents espais. Ja sigui en habitatges ocupats per gent gran, habitatges i equipaments municipals, o habitatges d’ús turístic entre d’altres. Es pretén capacitar professionalment a persones majors de 45 anys, prioritàriament dones, empadronades al barri vell i que estiguin a l’atur, per poder així millorar la seva ocupabilitat i poder reincorporar-se al mercat laboral amb unes garanties suficients d’èxit. La formació s’ impartirà a la Unió Intersectorial del Ripollès, tindrà una durada de 200 hores i es treballaran els següents continguts: 20 hores en manipulació d’aliments, 30 hores en neteja domèstica, 30 hores de condicionament de llits i roba de la llar, 30 hores de treball en equip, 30 hores coneixements bàsics en prevenció de riscos laborals i 60 hores de cuina domèstica. Al finalitzar la formació està prevista la contractació de 8 de les persones participants per un període de 6 mesos amb una jornada laboral del 50% formant part dels programes d’experienciació laboral.

Rehabilitació d’Habitatges

Amb l’objectiu d’ampliar el nombre d’habitatges de la borsa de lloguer municipal per destinar-los a arrendament social, i seguint amb l’estratègia municipal de dinamitzar econòmica i socialment el barri vell, es contractarà a 6 persones que sota el comandament de la figura d’un encarregat faran tasques de rehabilitació d’ habitatges al barri vell. L’equip estarà  format per un llauner, un instal·lador, dos peons i dos oficials de segona amb un  contracte de 6 mesos a jornada complerta.

Neteja i manteniment d’espais públics i entorn natural del Barri Vell

Amb l’objectiu d’arranjar, conservar i millorar l’espai públic que compren el barri vell així com el seu entorn, es contractarà a dos peons de manteniment i jardineria i dos peons de neteja amb un contracte de 6 mesos a jornada complerta.

Les persones interessades en accedir en una d’aquestes accions cal que estiguin inscrites a l’Oficina de Treball (OTG) i viure al Barri Vell.