Un any més l’Ajuntament de Ripoll organitza un  programa d’actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. Enguany a més de la col·laboració de les entitats de la vila també s’ha convidat a institucions i entitats d’arreu de la comarca.

La jornada començarà a les 11 del matí amb la Galejada de Pedrenyalers i Trabucaires de Ripoll a la plaça Abat Oliba.

Seguidament al Monestir de Santa Maria benvinguda de les autoritats assistents i intervenció de la Sra. Carme Solé i Vendrell, il·lustradora i pintora, Premi Nacional de Cultura 2012 i Creu de Sant Jordi 2006. Contínuament ofrena de les institucions i entitats a la Tomba del Comte Guifré el Pilós, fundador de la Nació Catalana. L’oferiment estarà amenitzat per l’acompanyament musical de Jaume Escala. Abans de tancar l’acte, el músic Ripollès Modest Moreno a l’orgue, interpretarà el Cant dels Segadors.

A partir de les 11.30 h a la plaça de l’Ajuntament Audició de Sardanes amb la cobla “Sol de Banyuls”.

Posteriorment, a les 12.30 h, a Can Guetes, sortiran els busos organitzats per l’ANC Ripollès que aniran a la manifestació independentista que tindrà lloc a Barcelona sota el lema “Objectiu Independència!” i que reclama als partits independentistes que pactin una unitat estratègica com a eina que permeti assolir la República Catalana.

Programa