Un any més l’Ajuntament de Ripoll organitza un  programa d’actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. Una celebració a la qual els ripollesos no falten mai i que té un significat molt especial per la nostra vila, Bressol de Catalunya.

Tal com és habitual l’acte institucional se celebrarà al monestir de Santa Maria de Ripoll a partir de les 11.30 hores. Enguany la Sra. Montserrat Pujolar, pianista, compositora i guardonada amb la Creu de Sant Jordi, serà l’encarregada de llegir la glossa en commemoració de la Diada Nacional de Catalunya.    A continuació  hi haurà l’ofrena de les institucions i entitats a la  Tomba del Comte Guifré el Pilós, fundador de la Nació Catalana. Tancarà l’acte el Sr. Jordi Munell, alcalde de Ripoll. Aquest any l’acompanyament musical serà a càrrec del grup ripollès “Randellaires, que aquest 2021 compleixen vint-i-cinc anys del seu naixement.

Seguidament a la plaça del Monestir hi haurà Galejada dels Pedrenyalers i Trabucaires de Ripoll i audició de sardanes a càrrec de la cobla Tres Vents.