El cos de la Policia Local de Ripoll va detenir, el passat dijous 25 de febrer, a dos individus que es negaven a posar-se la mascareta i, a més, incomplien la mesura del confinament comarcal.

Els fets es van produir quan passaven 10 minuts de les 17 h de la tarda. Un dels agents del cos de la Policia estava duent a terme tasques de protecció escolar i regulació del trànsit a la sortida d’una de les escoles de la vila, quan va veure a dos nois que anaven sense mascareta. L’agent els va avisar perquè se la posessin, però ells s’hi van negar. Posteriorment, els va demanar la documentació i no es van voler identificar.

Arran d’aquests fets, se’ls va detenir per resistència i desobediència als agents de l’autoritat. A més, les dues persones eren de fora de la comarca. També se’ls va aixecar una acta de sancions per incompliment de les mesures per evitar contagis de Covid-19 referents a l’ús obligatori de la mascareta i la mobilitat no permesa fora de l’àmbit comarcal. Posteriorment, els dos joves van passar a disposició judicial.

Des del cos de Policia Local i l’Ajuntament de Ripoll es demana la col·laboració ciutadana per poder reduir l’impacte de la pandèmia en la societat, fent cas de la normativa vigent en cada moment i també de les indicacions dels agents de l’autoritat.

42 proves en controls de drogoalcoholèmia

Del 9 al 16 de febrer, la Policia Local també va realitzar una campanya de drogoalcoholèmia, en el marc de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit. En total, els agents van realitzar 42 proves per detectar el consum d’alcohol o drogues entre els vehicles que circulaven per Ripoll. D’aquestes, una va resultar positiva i penal per alcoholèmia, mentre que una altra va resultar positiva per consum de drogues.

El cos de la Policia seguirà treballant amb el Servei Català de Trànsit en aquest tipus de campanyes per afavorir la seguretat viària.