Aquesta matinada ha entrat en vigor la resolució per la qual s’allarga 15 dies més el confinament nocturn. Aquesta inclou algunes modificacions com l’ampliació de l’hora de recollida de menjar per emportar que s’allarga fins les 22 h.

Horaris de confinament i de tancament

El confinament nocturn marca dues franges horàries clares: de 10 de la nit a 6 del matí no es pot sortir al carrer en tot el país. I a les 9 h, els establiments de serveis i comerç minorista hauran de tancar per facilitar la tornada a casa.

En el cas del servei a domicili, es permet fins a les 23 h i s’allarga fins les 22 h com a hora límit pels clients que vagin a buscar el menjar a l’establiment.

Quedaran tancats a les 21 h de la nit els espectacles públics, activitats recreatives i esportives autoritzades. L’excepció seran les activitats culturals (cinemes, teatres i auditoris), que podran acabar a les 10 i es permetrà el retorn fins a les 11 de la nit.

Excepcions: assistència sanitària, espectacles, retorn a casa i passejar el gos

Qui podrà estar al carrer fora dels horaris permesos?

– Assistència sanitària d’urgència
– Adquisició de productes a la farmàcia per raó d’urgència (la més pròxima al domicili).
– Desplaçament per anar i tornar de treballar, amb el corresponent certificat de l’empresa.
– Desplaçaments de professionals i personal voluntari acreditat, per fer serveis essencials, sanitaris i socials.
– Cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables.
– Actuació urgent davant d’òrgans judicials.
– Retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge.

– Treure a passejar el gos entre les 4 i les 6 hores del matí sempre que es faci el mínim desplaçament imprescindible, de forma individual i pròxim al domicili.

– Retorn d’espectacles que acabin a les 22 hores i que els assistents puguin tornar a casa fins a les 23. Per justificar-ho, el Departament d’Interior ha recomanat que es conservin els tiquets i entrades de les funcions.

Transport públic

El govern ha explicat que el transport públic no modificarà ni els horaris ni el servei tot i les restriccions de mobilitat nocturna.

Certificat d’autoresponsabilitat

Tota persona que surti en les hores de confinament nocturn haurà de portar un justificant. El govern manté disponible el certificat d’autoresponsabilitat” que ja va posar en marxa en el primer estat d’alarma. Protecció Civil recomana portar-lo omplert per facilitar la feina de la policia que vetlli pel toc de queda.

Les multes

Les multes per ser al carrer sense justificació aniran dels 300 als 6.000 euros.

* Es poden consultar  els detalls de les restriccions al Document Oficial de la Generalitat.

Descarregar Cartells explicatius