Aquest migdia la Regidora de Turisme, Comerç, Fires i Mercats, la Sra. Manoli Vega ha presentat “El Trenet Turístic”, que per tercer any consecutiu, i des del 28 de juliol fins al 23 d’agost, farà dos recorreguts diferents per la vila i el seu entorn. El primer dia que estarà en funcionament serà el diumenge 28 de juliol i el primer viatge d’estrena serà a les 10.30 h. Tots els recorreguts tindran el punt d’inici a la pl. Abat Oliba, davant el Monestir.  La venda de tiquets estarà establerta a l’oficina de turisme i el cost serà de 3 € adults, 2 € pels infants de 5 a 12 anys i gratuït pels menors de 5 anys. Per grups de més de 10 persones hi haurà una tarifa especial de 2 € per persona.

Els dos recorreguts dels quals es podrà gaudir:

Recorregut Patrimonial:

Recorregut urbà d’uns 30 minuts que passa pels llocs més emblemàtics de la població i inclou l’explicació del que es va veient. El recorregut és circular: comença i acaba a la pl. Abat Oliba.

Matí:   11.30 – 13.30 h.

tarda: 17.30 – 19.30 h.

Recorregut Natura:

La proposta d’aquest recorregut inclou la possibilitat de fer diverses combinacions. El tren sortirà de la pl. Abat Oliba i anirà fins a la zona de pícnic de la font del Tòtil i la Roca. Des d’aquest indret, l’usuari podrà triar tornar amb el trenet o bé fer-ho a peu (últim tren de tornada a les 18.30 h).

La durada d’anada amb el trenet fins a la font del Tòtil i la Roca és d’uns 15 minuts. Si es decideix fer la tornada a peu, hi ha un bonic camí de muntanya molt suau d’uns 45 minuts. Molt recomanable per a famílies amb nens i per a persones que gaudeixen d’estar en contacte amb la natura.

Matí: 10.30 -12.30 h

Tarda:16.30 -18.30 h

Per segon any també s’oferirà un paquet que combinarà les entrades del conjunt monàstic, del museu etnogràfic de Ripoll i el recorregut amb el trenet. Aquesta opció tindrà un cost de 8,50 € adults, 3,90 € pels infants de 5 a 12 anys i gratuït pels menors de 5 anys. L’ horari de visites guiades al conjunt monàstic serà cada dia a les 12 i a partir del 3 d’agost s’incrementarà amb una visita en horari de tarda, a les 16.30 h. Si es vol gaudir d’una visita guiada programada, caldrà abonar un suplement de 3,30 € per adult. -Per més informació i reserves trucar al 972702351-.

Consultar PDF