S’han programat un seguit d’activitats, que compten com a optatives del programa de bon comportament ambiental, per tal de descobrir el nostre entorn i aprendre a cuidar-lo.

Ripoll segueix apostant per celebrar la Setmana de l’Entorn amb diverses activitats, que en aquest cas es duran a terme del 20 al 26 de maig de 2022. L’eslògan torna a ser ‘Tu n’ets part, cuida’l i participa!’, referint-se al nostre entorn natural. La iniciativa, igual que l’any passat, sorgeix de la combinació entre els actes de la Setmana de la Natura (amb activitats arreu del territori per part d’associacions, fundacions, ajuntaments, escoles i empreses) i la iniciativa Let’s Clean Up Europe.

Per prendre part de totes les activitats participatives que aquí es descriuen, cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a comunicacio@ajripoll.cat o bé enviant un WhatsApp al 636 09 08 08. Seran comptabilitzades com a accions optatives de la campanya de bon comportament ambiental ‘Reduir, Reutilitzar, Reciclar’, i per tant cal portar la targeta perquè pugui ser segellada.

El divendres, 20 de maig, es durà a terme una xerrada a la Biblioteca Lambert Mata a partir de les 18.30 h, titulada ‘Residu, on vas?’. Serà a càrrec de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal. El diumenge 22 de maig, a partir de les 10 h (ens trobarem a les escales del pont d’en Calatrava) començarà una caminada apta per a tothom a càrrec de Ferran González: ‘Natura Secreta a Ripoll, o no tan secreta?’. Les activitats seguiran el dilluns 24, amb uns tallers de reciclatge creatiu al Safareig Amàrita (passeig del Mestre Guich, 12) de les 18 a les 20 h.

Les activitats seguiran el dimecres 25 de maig, quan a les 18 h de la tarda hi haurà una sortida per l’entorn de Ripoll per iniciar-se en la marxa nòrdica, fer salut i natura. La trobada serà a l’aparcament d’Ordina (els Mossos d’Esquadra) i cal portar calçat, roba còmoda i aigua. Els infants poden participar-hi a partir dels 8 anys.

I el 26 de maig, l’eminent naturalista Dr. Johan von Alabauen ens convida a descobrir el Ripoll més inexplorat per apreciar la diversitat d’ocells, flors, roques… El punt de trobada serà a les 17.39 h a la Font del Sant, per explorar una part del camí ral.

Per altra banda, tota la setmana hi haurà una exposició de llibres i contes sobre el medi ambient a la Biblioteca.

També us podeu sumar al repte Clean Up Challenge, descarregant l’aplicació ‘Litterati’, unint-vos al repte comarcal amb el codi ‘RIPOLLES’ i anar sumant els residus que es recullin a la vila i la comarca, fent-ne una foto. Aquesta acció no està inclosa al programa de bon comportament.

Descarrega el cartell (PDF)

Trobareu tota la informació a https://ripoll.cat/setmanaentorn/