La regidoria de turisme ha fet públiques les dades recollides a l’Oficina de Turisme pel que fa a l’ocupació dels allotjaments de Ripoll i a altres serveis turístics del municipi. Si bé ens afrontàvem a l’estiu més incert dels últims temps les dades finals es valoren positivament. De fet l’Oficina del Turisme entre els mesos de juliol i agost ha atès a 9,742 persones majoritàriament de persones d’edats compreses entre els 44 i els 65 anys. Una tipologia de turista que a priori s’interessa pel conjunt monàstic (4 de cada 10 visitants) i seguidament per les activitats que es poden realitzar a Ripoll i el seu entorn.

Pel que fa a l’allotjament el mes de juliol l’ocupació es va mantenir a la baixa però  en canvi a l’agost va rondar del 80 al 100 % en gairebé tots els establiments del municipi. Destacar que la majoria de reserves es van fer a última hora, i que respecte a l’any passat les estades han estat més llargues. L’usuari majoritàriament era turista del territori català, pràcticament 9 de cada 10 visitants, que en % total es converteix en un 88% del total de turistes arribats. Una dada que l’any passat que se situava entre un 60 i 70% i que evidencia que el coronavirus ha potenciat el turisme de proximitat.

Tot i la por inicial  a organitzar activitats i visites guiades  cal accentuar que totes les accions programades des del conjunt monàstic i des del Museu Ripoll han tingut èxit i afluència. Pel que fa al conjunt monàstic entre els mesos de juliol i agost s’han ofert 87 visites guiades i se’ls hi ha fet la visita a 1.342 persones, això representa un 77% de les visites complertes amb grups de màxim 20 persones i suposa un augment d’un 34% respecte a l’any passat. En el cas de la visita temàtica d’estiu “El Monestir en Temps de Pandèmia” es van fer un total de 5 visites guiades amb un total de 79 persones, això representa un 79% de les visites completes amb grups de màxim 20 persones i un augment de participació del 61% en referència al 2019.

El Museu Etnogràfic, que també gestiona les visites de l’Scriptorium i Farga també valora positivament els resultats obtinguts,  i més  tenint en compte que aquest és el primer any que treballen amb venda prèvia en línia, fet que els permet controlar l’aforament i saber amb certa previsió el nombre de persones que participaran.

El trenet turístic, que per 4t any consecutiu ha fet estada a Ripoll del 12 de juliol al 23 d’agost, ha passejat a 2848 persones, 329 més que l’any passat. Una atracció que tant han gaudit els turistes com els ripollesos que cada any repeteixen.

Amb tot això la regidoria de turisme  seguirà treballant en la mateixa línia de col·laboració amb els ens privats i  amb la dinamització d’activitats que promocionin l’arribada de turistes a la vila, potenciant la millora del sector terciari de la vila. Com a mostra la campanya recentment estrenada Ripoll per Compartir que té com a objectiu principal el retorn del visitant a la nostra vila i que ens faci difusió entre el seu cercle de familiars i amics.

En aquest document podreu consultar l’informe detallat