Durant el cap de setmana del 24 i 25 de setembre, Ripoll va ser seu de la setena Fira Europea del Formatge, de la qual se’n fa una valoració molt positiva. Es preveia mal temps, però això no va frenar al munt de gent que va visitar la vila. Es va instal·lar una gran carpa a la plaça de l’Ajuntament que va acollir les diferents parades i els tasts populars, mentre que a l’església de Sant Pere es feien els tasts ‘prèmium’. Finalment, la meteorologia va respectar la fira en molts moments.

Entre els dos dies es van vendre fins a 810 tiquets dels tasts populars, que corresponien a un plat amb sis tipus de formatge diferents (hi havia dues opcions diferents). Això significa que es van posar uns 5.000 pinxos, uns 100 kg de formatge.

Pel que fa als tasts ‘prèmium’, es van fer fins a 116 degustacions entre el vermut formatger i els maridatges guiats amb vi el dissabte i amb cervesa el diumenge. Això equival a uns 28 kg de formatges.

I segons els productors, als estands es van vendre aproximadament uns 780/800 kg, el que fa que en total s’arribessin a vendre uns 1.000 kg de formatge en tota la fira.

Van ser presents a la fira les formatgeries de DOP Idiazábal, IGP Queso Castellano, DOP Torta del Casar, DOP Maó-Menorca, DOP Queijos de Beira Baixa (Portugal) i Quesos de Vilalluenga. Els productors del Ripollès van ser els de Roura Soler, Muuu Beee, Palou, Pujol Orra i Mas El Lladré. També hi eren la cervesa Minera, el vermut Murcarols i els vins de Vinalium Ripoll.

Al llarg del cap de setmana els aparcaments d’autocaravanes de la vila van estar plens, aproximadament amb 35 vehicles d’aquest tipus aparcats a la Devesa del Pla. Es va fer difusió de la fira a webs especialitzades i aquest va ser el resultat. Es tracta d’un turisme tranquil i de qualitat que es valora molt positivament al municipi. La valoració per part dels autocaravanistes també ha estat molt bona. A hotels i restaurants també s’ha tingut una gran ocupació, gairebé total.