En aquest nou capítol de l’Alcalde Opina, Jordi Munell ens parla de les xifres esperançadores pel que fa a les obertures de negocis i activitats econòmiques a Ripoll, també sobre els bons números en afiliacions a la Seguretat Social i pel que fa a l’atur. A més, ens mostra la Guia Comercial i de Serveis del municipi.

L’alcalde comença explicant que “recentment hem conegut dades provisionals d’aquest 2021 en relació a les noves obertures d’activitats econòmiques i negocis a la vila de Ripoll. Les darreres xifres ens exposaven un balanç positiu d’una vintena més d’activitats empresarials, comercials i de serveis, i tenint en compte que venim d’anys molt difícils, amb una pandèmia que ens ha afectat, estem veient que hi ha una reacció molt positiva en el sentit de l’emprenedoria, del consum i per mantenir l’activitat econòmica. Com a poble, ho veiem com a un element molt positiu”.

Munell també relata que des de l’Àrea de Projecció Econòmica ja s’està treballant per renovar la Guia Comercial i de Serveis de la vila, que es va publicar a finals del 2020. “Recordem que la podem trobar en format físic i digital, disponible a través de la web municipal, i que recull més de 500 activitats de serveis, comerç, hostaleria, restauració… que estan precisament al servei de tots els ripollesos i ripolleses, així com dels visitants. Aquest és un element important d’autoestima!”, diu l’alcalde.

Seguidament, repassa diverses dades econòmiques: “Pel que fa a les afiliacions a la Seguretat Social, a 31 d’octubre, són 5.636, la més alta des de fa moltíssims anys. Per tant, tenim un volum molt important de persones que tenen el seu lloc de treball a Ripoll, una xifra altament positiva. Lluitem i treballem perquè la gent pugui tenir una feina digna, ja que és la millor política social que podem fer des de les administracions. Aquest és un dels nostres principals maldecaps”.

“Les xifres de l’atur a 31 d’octubre a Ripoll ens marquen 438 persones en aquesta situació, i aquesta també és una xifra molt baixa, que s’apropa a la que hi havia l’any 2018. Però no n’hem d’estar satisfets encara, i des de l’Ajuntament, l’Agència de Desenvolupament del Ripollès, el Consorci de Benestar Social o participant en les polítiques actives del Servei d’Ocupació de Catalunya, el nostre compromís ha de ser ajudar a reduir encara més la xifra. Continuem treballant per reduir l’atur juvenil i el de les persones de més de 45 anys, els segments més afectats, i també del d’aquelles persones sense formació especialitzada. Ens comprometem a seguir treballant”, relata Jordi Munell.

De totes aquestes xifres, en definitiva, se n’extreu un missatge esperançador per acabar de superar la pandèmia.

L’Alcalde Opina 6:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept