Afavorir el reciclatge un dels objectius de l’Ajuntament de Ripoll

Fins a 82 contribuents seran bonificats en la taxa d’escombraries 2020 per a fer 10 usos de la deixalleria durant l’any 2019 i haver retornat la targeta degudament segellada dins el termini establert. Les peticions però per adherir-se a aquesta bonificació han estat de 156, però 74 han estat denegades perquè no s’han retornat a l’Ajuntament o no estaven degudament segellades amb els usos necessaris. Aquesta  bonificació suposa un estalvi de 15,45 € de la tarifa normal, passant a pagar 139 € en lloc dels 154,45 € que preveu l’ordenança.

El compromís de l’ajuntament és potenciar les fórmules que afavoreixin el reciclatge i premiar aquells qui ho fan bé. Tot i que el nombre de bonificats respecte l’any 2019 s’ha incrementat en 27 persones, passant dels 55 als 82, es vol que aquest nombre continuí creixent. En aquest sentit, les ordenances municipals de Ripoll contemplen diverses bonificacions per fomentar el reciclatge. Les dues més utilitzades són per una banda la de l’ús de la deixalleria municipal i per l’altra la del Bon Comportament de la gestió de residus. En aquest sentit des de l’Ajuntament es recorda que fins al 31 de març de 2020 es poden sol·licitar les dues bonificacions que es reflectiran en el rebut del 2021.

Per altra banda des de l’Ajuntament de Ripoll també s’insisteix a tots els veïns i veïnes que utilitzin el servei de recollida d’andròmines, trucant a l’ajuntament (972.714142) abans de les 13 hores del dilluns perquè el servei ho pugui recollir els dimarts , i que no es deixin mobles i electrodomèstics al costat dels contenidors.

Descarregar Cartell explicatiu campanyes