El conseller d’Interior va presidir la Junta Local de Seguretat Extraordinària a Ripoll

El conseller d’Interior,Joaquim Forn, va presidir ahir a la tarda la Junta Local de Seguretat Extraordinària de Ripoll, acompanyat de l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell. També hi van participar el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús; el director general de la Policia, Pere Soler; el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Girona, Albert Ballesta; la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begonya Curto, i el sotsinspector cap de la Policia Local de Ripoll, Joan Garcia, entre d’altres autoritats.

El conseller d’Interior va dir que “hem volgut ser presents avui aquí, com ho hem fet a Barcelona i Cambrils, per donar el nostre agraïment als cossos de seguretat, que han fet una tasca molt bona”, i alhora “interesar-nos per la situació del municipi, i treballar per tornar a la normalitat”, i va destacar la bona feina que està fent l’Ajuntament de Ripoll.

Forn va explicar que un dels punts importants en aquests moments és  “continuar treballant per ser capaços de detectar quan es produeix un procés de radicalització”. En aquest sentit, el conseller va anunciar que en els propers dies es reunirà el grup de treball constituït amb Ensenyament i Interior per seguir treballant i millorant els programes de detecció del radicalisme (PRODERAI) que es van iniciar ara fa dos anys. “Són programes importants, que han donat un bon rendiment però hem de millorar-los”.

El titular d’Interior va dir que es tracta d’un treball transversal, que afecta diferents àmbits, i que en el tema de la seguretat es reforçarà la coordinació amb les policies locals i es faran cursos de formació específics. “Les policies locals poden ser un element que ajudi a detectar aquest fenòmen”.

Forn també va volder agraïr la resposta de la ciutadania, i dels habitants de Ripoll, i va subratllar que “és molt important la col·laboració ciutadana”.

Per la seva part, Jordi Munell, alcalde de Ripoll, va agrair la tasca que els cossos de seguretat han realitzat les darreres setmanes. També va comentar que s’havien analitzat els fets succeïts i s’havien plantejat noves eines per evitar que hi hagi radicalització. Va reiterar la importància que té la comunicació entre la ciutadania, la policia local i els cossos de seguretat. Finalment va dir que “es posarà alguna eina a l’abast de la població perquè aquesta pugui transmetre comunicats o información sospitoses relacionades amb el radicalisme”

Els acords presos va ser aquests:

Incorporar com a punt fixe a l’ordre del dia de la Junta local de seguretat ordinària : seguiment temes radicalització i terrorisme

Formació a la policia local en temes específics de terrorisme, radicalització, sectes….

Fer arribar informació policia local sobre temes d’intel.ligència i lluita antiterrorisme, radicalització…. i viceversa des de la policia com cos de proximitat

Incorporar una eina tipus app de participació ciutadana en temes de seguretat i convivència, tipus LINIA BLAVA a inspiració de la Linia Verda Aj Ripoll.

Petició al conseller de cobrir més places de l’Area Bàsica policial de Ripoll – Ripollès a partir de la nova convocatòria de 500 MMEE i demanar al Subdelegat del Govern a Girona que faci arribar al Govern de l’estat espanyol el reconsiderar el veto que han fet en aquesta convocatòria

2017-09-08T08:15:40+00:00 5 setembre 2017|Actualitat Ajuntament|