Aquest migdia el regidor i Cap de l’Àrea de Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa, Joaquim Colomer i Cullell, ha explicat quina serà l’actuació de la primera fase  de les obres de recuperació i condicionament del refugi antiaeri soterrat de la guerra civil,  situat a la plaça de l’Ajuntament, just al costat  del punt de càrrega de vehicles elèctrics.

Aquestes restes catalogades com a bé cultural d’interès local, que daten del 1938, podran ser visitades un cop acabades les obres de rehabilitació, que s’estima que sigui a mitjans del 2021. En finalitzar la primera fase, a finals de febrer,  es tindrà accés, a través del fossar dels antics contenidors,  al passadís lineal que fa uns 12 metres. Tot apunta que el pas del temps i les obres que s’han fet al llarg dels anys a la zona, han provocat  esllavissades de terra que impedeixen transitar per tot el refugi, que sembla que arribaria fins a on ara hi ha la plaça de l’Ajuntament.

Segon el mateix Colomer “L’objectiu és treure a la llum aquest refugi que ens faci recordar aquesta memòria històrica que tenim a Ripoll i les circumstàncies que havien passat els ripollesos i ripolleses durant  la guerra”.

Tot i que les obres han començat aquesta setmana, en la que s’ha prioritzat l’enretirada de la plataforma dels antics contenidors, s’aturaran durant els dies de les festes nadalenques per no causar molèsties al comerç ni als veïns i veïnes en aquestes dates més assenyalades. Les obres tindran un cost aproximat d’uns 33.000 €, una part finançada per  la Diputació de Girona.

 

Galeria imatges https://photos.app.goo.gl/C3MtMz5JNHgboJNP6