Ahir a la tarda, al casal cívic la Devesa del Pla, es va fer un taller per donar a conèixer les propostes recollides en la primera fase dels Pressupostos Participatius 2019, que va finalitzar el 25 de març. Enguany 112 persones han participat amb el resultat de 86 propostes presentades a la partida de 100.000 € i 55 presentades a la partida de 15.000 €.

Aquestes 141 propostes han estat valorades primer per la comissió dels pressupostos participatius, formada per vilatans i vilatanes i per una persona tècnica de l’Ajuntament, per assegurar que complien la normativa, també proposada des de la ciutadania. També per fer la selecció de les propostes repetides en més d’una ocasió, aquelles que no són d’àmbit municipal o aquelles que l’Ajuntament ja porta a terme en el pressupost aprovat i establert per aquest 2019. Seguidament les propostes han estat valorades per persones tècniques de diferents serveis de l’Ajuntament i s’hi ha calgut per serveis externs.

El resultat final ha estat de 30 propostes que passen a la fase de votació de la partida de 100.000 € i 26 propostes que passen de la partida de 15.000 €. La votació es pot fer a partir avui mateix a l’estand de la Fira de les 40 (situat al passeig Sant Joan), en línia a https://ripoll.cat/participacio-2019/ i a partir de dilluns al Casal Cívic la Devesa del Pla, Casal Cívic Centre, Piscina municipal, Biblioteca Lambert Mata, mercats setmanals i urna mòbil. De cada partida es pot votar 3 opcions però només un sol cop. La fase finalitzarà el dia 3 de maig i es farà públic el veredicte el dia 8 de maig (lloc a concretar).

A la pàgina https://ripoll.cat/participacio-2019/ es pot consultar la normativa, l’explicació detallada del procés, les propostes totals presentades i votar.

Enllaç descàrrega imatges taller participatiu https://photos.app.goo.gl/bxEkYV4FjB6vKNzn9