El Cinema Infantil en Català (CINC) és una iniciativa de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i de diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes, per apropar l’oferta i el consum de cinema infantil en català.

A Ripoll, sempre ha estat recolzat per l’Ajuntament, conjuntament amb el Circuit Urgellenc, empresa que programa el cinema comercial al Teatre Cinema Comtal. En aquesta ocasió, s’han programat sessions els diumenges 29 d’octubre, 5, 12 i 19 de novembre, amb un preu de 4 € per a petits i grans.

La primera pel·lícula que es podrà veure serà ‘Mavka. Guardiana del Bosc‘, el diumenge 29 d’octubre a les 17 h, un film d’animació ucraïnès que tracta sobre l’elecció impossible de la Mavka entre l’amor i el seu deure com a guardiana.

El diumenge 5 de novembre a les 17 h es projectarà ‘Super Mario Bros.: La pel·lícula‘, que segueix les aventures d’aquests dos llauners tan famosos pels seus videojocs.

El dissabte 11 de novembre a les 18 h i el diumenge 12 a les 17 h, es podrà veure ‘Trolls 3: Tots Junts‘, mentre que el diumenge 19 de novembre a les 17 h es podran seguir les aventures de la ‘Barbie‘ i en Ken en català.