Els alumnes de 4t. d’ESO de l’escola Vedruna i de l’IES Abat Oliba, col·laboren en la campanya de donació de sang que es farà a Ripoll el proper dia 2 d’abril, a la sala Eudald Graells.

Aquesta col·laboració s’emmarca en el projecte de “Donació de sang i educació per a la ciutadania” promogut des del Banc de Sang i Teixits de Catalunya amb el que es pretén involucrar a infants i joves menors d’edat en la tasca de difusió de la necessitat de donació de sang. D’aquesta manera, els joves aprenen continguts relatius a la sang, la donació i aspectes de comunicació, alhora que duen a terme un servei de promoció de la salut en el seu entorn més proper.

Cada dia, a Catalunya fan falta 1.000 productes sanguinis; el Banc de Sang i Teixits recull 800 donacions de sang. Des d’aquesta premissa sorgeix la necessitat de crear un projecte que vol difondre la necessitat de la donació de sang entre la societat catalana. L’experiència té com a principals objectius:

– Impulsar una línia d’accions de donació de sang a través dels centres educatius i que incideixi sobre les famílies i l’entorn social. – Conduir una experiència en la que els nois i les noies siguin protagonistes dinamitzant en el seu entorn una campanya de donació de sang i realitzant els aprenentatges científics, cívics, socials i publicitaris que cada cas s’acordi.

– Crear una xarxa d’escoles amigues del Banc de Sang i alhora d’entitats educatives no formals.

– Generar una experiència educativa que, a més d’impulsar l’increment de les donacions, faci conscients als infants i joves de la transcendència de la donació de sang, desenvolupi el sentit que suposa aquesta acció, i faci més transparent i coneguda la tasca del Banc de sang.

Aquest projecte està dirigit cap als menors d’edat, els quals no poden donar sang però sí que poden implicar-se en la difusió de la necessitat de donar-ne.