Bones dades del turisme a Ripoll aquest estiu

Ripoll es consolida com una destinació turística, i així ho apunten les dades d’afluència a l’ Oficina de Turisme. L’acumulat anual fins el mes d’agost ha registrat un total de 33.052 consultes, un 6,61% més que l’any anterior, i en dos anys ha incrementat més del 27%. Els mesos de juliol i agost s’han atès pràcticament el 50% d’aquests visitants.
De les consultes ateses físicament a l’oficina, el 62% correspon a public català, un 21,83% de la resta de l’Estat espanyol, seguit de públic francès i resta de la Unió Europea, i també cal destacar un increment del turisme americà.
Aquest increment de visitants als mesos de juliol i agost va acompanyat de xifres d’ocupacions hoteleres del voltant del 80% segons dades provisionals del sector, i està prevista en les properes setmanes una nova reunió del grup de treball local de comerç i turisme, per tal de fer una valoració global de la campanya d’estiu.
L’aposta de Ripoll per diversificar el turisme (cultural, de natura, familiar, esportiu..) està donant els seus fruits, i Ripoll s’està convertint en un referent turístic a l’estiu. Les activitats ja consolidades com són el Mercadal del Comte Guifré i el Festival Internacional de Música són un referent; però també s’aposta per introduir noves activitats que permetin millorar l’oferta per al públic familiar com la recent estrenada Ruta d’Orientació o el trenet turístic, que oferia un recorregut per la vila, i permetia conèixer els principals punts d’interès de la vila i que ha transportat unes 2.000 persones del 30 de juliol fins el 23 d’agost. En la mateixa línia, el conjunt monàstic de Santa Maria de Ripoll ha continuat mantenint un volum important de visites, i aquest estiu va posar en marxa una nova iniciativa « Capvespres al Monestir».
Per la seva part el turisme esportiu per la seva part també ha atret un bon nombre de campus i estades de perfeccionament en diferents disciplines esportives al llarg del juliol i agost; complementats amb el campus de robòtica Techsummer i el campus de dansa RipollÉsDansa.
Ripoll s’ha adherit recentment al Segell de Turisme Esportiu per posar en valor les instal.lacions del Centre de Tecnificació Esportiva i també formarà part de la marca promocional «CIUTATS I VILES AMB CARÀCTER» que es promouen des de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

2017-09-13T08:40:59+00:00 13 setembre 2017|Actualitat Ajuntament|