El Mercat de les Arts i els Artesans d’aquest dissabte va posar el punt final a quatre edicions dels Mercats de les 40 Hores, la fórmula que aquest 2021 s’ha posat en pràctica per substituir la tradicional fira que se celebra cada any per aquestes dates. La impossibilitat d’organitzar un esdeveniment de grans dimensions amb molta afluència de gent, a causa de la pandèmia de la Covid-19, va posar sobre la taula aquesta opció, que ha permès continuar mantenint l’essència d’un esdeveniment tan arrelat a la població.

Des de l’Ajuntament de Ripoll es fa, doncs, un balanç molt positiu dels quatre mercats que s’han celebrat. En aquesta valoració coincideixen la regidoria de Comerç, Fires i Mercats, la de Cultura i Festes, així com el teixit comercial i cultural que ha participat als esdeveniments. Hi ha hagut una bona afluència de gent, s’han respectat generalment totes les mesures sanitàries i la vitalitat ha estat la tònica dominant. El confinament comarcal que ha afectat dos dels mercats no ha impedit que es poguessin celebrar amb normalitat i amb una bona resposta.

Els mercats van començar el cap de setmana del 20 i 21 de març, amb els productes alimentaris i els cotxes nous i d’ocasió. El següent dissabte, es va organitzar un mercat d’antiguitats i col·leccionisme. Després de la Setmana Santa, el 10 i 11 d’abril tornava l’activitat amb la carpa destinada a la UIER i la UBR, pensada per al desenvolupament de les empreses i per presentar en societat el Marketplace ‘Respira de Compres al Ripollès’. I per últim, Aquest darrer dissabte la plaça de l’Ajuntament va rebre als artistes i artesans.

Tot això vestit amb molts actes culturals, com els espectacles familiars amb Madame Roulotte i el Mag Fèlix o els concerts de Pep Poblet, Mount Sound i Marina Prat, tots amb una gran rebuda per part del públic, essent mostres de cultura segura. A més, s’han combinat amb el retorn de les parades de productes no essencials al mercat setmanal dels dissabtes.

Tot i que l’any vinent s’espera retornar al format habitual de la Fira de les 40 Hores, si l’estat de la pandèmia ho permet, organitzant un gran esdeveniment durant un cap de setmana, no es descarta que l’experiència d’aquests mercats sectorials serveixi de precedent per a futures activitats que es puguin organitzar per dinamitzar la vila.

Accedeix a la galeria de fotos dels Mercats de les 40 Hores de Ripoll 2021