Acabada la setmana de la mobilitat sostenible i segura 2019, la Regidora de Seguretat, Convivència i Participació, M. Dolors Vilalta, en fa un balanç molt positiu, per la quantitat de participants així com de varietat d’activitats, per a totes les edats, que s’han programat. Al llarg de la setmana han estat més de 600 les persones que han participat en una o vàries de les activitats. Promoguda des del mateix Ajuntament de Ripoll, i juntament amb altres entitats, serveis i institucions de la vila, s’han organitzat diferents actuacions de sensibilització relacionades amb la mobilitat segura i sostenible.

El tret de sortida va tenir lloc el diumenge 15 de setembre amb la Festa sobre rodes, que va aplegar a més de 150 persones que van sumar per visibilitzar la bicicleta com a mitjà de transport urbà. L’acte va finalitzar al Passeig del Pla amb l’espectacle “Sobre Rodes” d’Yldor Llach. El dilluns 17, uns 120 nens i nenes de primària van participar en el taller de mesures de seguretat per anar amb bicicleta. L’activitat va tenir com a eix central la construcció d’un reflectant per col·locar a la seva bicicleta. El dimecres al matí, es va realitzar un taller de sensibilització anomenat “STOP ACCIDENTS” adreçat als joves de 16 anys, en el que hi va participar l’escola Vedruna i l’INS Abat Oliba. El dijous a la tarda, el torn va ser pels més petits, i l’hora del conte de la Biblioteca Lambert Mata, va ser dedicada també a aquesta temàtica. Així, una vintena de famílies, van escoltar “L’homenarro que vivia dins un semàfor” a càrrec de Lola Arquè.

El matí del divendres 20 va tenir lloc la Caminada per l’envelliment actiu, on avis de les dues residències de Ripoll, i de les entitats i serveis que atenen a gent gran, acompanyats de joves i infants dels centres educatius, van passejar pels carrers de Ripoll per fer visibles les persones grans de la vila. En total s’hi van aplegar més de 270 persones que, un cop més, van mostrar la importància de fer accions intergeneracionals. Una caminada que és un èxit per la implicació i el treball transversal entre entitats, serveis i institucions. Finalment el mateix divendres a la tarda, 10 persones van gaudir de l’activitat que permetia descobrir el patrimoni de Ripoll a sobre d’un Segway. Una activitat molt ben valorada pel públic participant i que no es descarta oferir pròximament de nou.

Descàrrega d’imatges https://photos.app.goo.gl/xE281Lu1aKtCRmDc8