S’ha pogut contactar amb 490 persones que, actualment, tenen les necessitats cobertes

Atesa la declaració de l’estat d’alarma a tot el territori per motiu de la pandèmia del COVID -19, i ateses les mesures preses per evitar la propagació del virus, una de les majors preocupacions per l’Ajuntament de Ripoll, el Consorci de Benestar (CBS) i les entitats socials del municipi són les persones grans que viuen soles.

Davant aquesta situació, la primera mesura d’urgència que s’ha aplicat, ha estat la de trucar a totes les persones majors de seixanta-cinc anys que viuen soles, que actualment i segons les dades del padró són 635. Les trucades, realitzades per persones voluntàries de la Creu Roja, de Protecció Civil i del Servei Bon Dia de l’Ajuntament, han permès constatar que, de les 490 que han contestat, tenen els serveis bàsics coberts, sigui per un familiar, un veí, un servei privat, una entitat social o pel mateix Consorci de Benestar. Només en 3 casos s’ha fet un servei de compra de medicaments.

Les trucades han estat molt ben rebudes i, segons el voluntariat que les ha realitzat, han ajudat per tranquil·litzar, acompanyar i sobretot recordar que no es surti de casa. També s’ha proporcionat el telèfon d’urgències socials (972715839) que ha activat el CBS i el de la Policia Municipal.

L’ajuntament aprofita aquest comunicat per agrair l’esforç que, des d’entitats, serveis, administracions i ciutadania s’està fent,  per fer front comú a aquesta pandèmia.