Artistes pel Confinament és un projecte que neix de la voluntat d’artistes, dissenyadors i il·lustradors de la comarca del Ripollès (vegeu imatges), que es fiquen d’acord per elaborar una baralla de cartes francesa (de pòquer) feta amb il·lustracions úniques i exclusives que han creat durant aquests dies de confinament. Cada carta, un artista diferent.

El projecte mostra artistes de totes les modalitats i nivell de professionalitat possibles. En la llista de participants es pot veure la diversitat de perfils artístics disposats a col·laborar: il·lustradors, dibuixants de còmic, dissenyadors gràfics, dissenyadors web, dissenyadors de joies, escenògrafs, creadors d’arts al mur, animadors, lettering, body painting, creadors d’art per a videojocs, professors d’arts gràfiques, estudiants de modalitats d’arts (belles arts, disseny, animació, etc.).

Dos dels objectius que persegueix el projecte són per una banda  Promocionar l’art i els artistes a la comarca i per l’altra fer una  aportació a la causa de la pandèmia del Covid19.

L’art és, malauradament, un sector molt poc valorat en la nostra societat i, sobretot en aquests dies de confinament, s’ha demostrat que inclús en els pitjors moments, és d’allò més necessari.

Remarcar que la  finalitat d’aquest projecte és recaptar  fons per donar suport a la recerca de solucions a la pandèmia. Es volen reproduir totes aquestes cartes de forma física, obrint la possibilitat de vendre-les i recaptar diners que aniran destinats a ajudar a fer front al COVID19.

Per què una baralla de cartes?

 Una baralla de cartes està a l’abast de tothom i, sovint, és una gran solució a l’avorriment i el malestar que ens pot causar el confinament. Aquesta  dóna la possibilitat de donar visibilitat a 54 persones relacionades amb les arts gràfiques. (52 cartes + 2 jokers). Les cartes ja estan en procés de producció. Es vendran en els diferents comerços locals de cada poble que forma la comarca.

Actualment el medi de publicitat utilitzat per “Artistes pel confinament”, és via Instagram, (@artistes_confinament) on cada dia  es presenten els diferents artistes que participen en el projecte així com les cartes que han creat.

Artistes pel confinament vol agrair el  suport dels Ajuntaments dels municipis de la comarca per la implicació en el projecte.

artistes 1   artistes 2  artistes 3  artistes 4

Contacte

Enric Soldevila 640250169

Eduard Puig 628420254

artistesconfinament@gmail.com