Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Vicepresidència del Govern de la Generalitat que convida a la societat civil a dissenyar el Pirineu del futur

Aquest dimecres es va presentar a Prullans (Lleida) el procés participatiu, obert a tota la ciutadania, per a l’elaboració de l’Agenda Estratègica del Pirineu amb horitzó 2030. El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i de Territori de la Generalitat, Jordi Puigneró, va donar compte de l’inici del que ha de ser un full de ruta per orientar el desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran, Solsonès, Berguedà i Ripollès els propers anys amb un segell i identitat propi, prioritzant la dinamització econòmica, la sostenibilitat i l’arrelament de la ciutadania. L’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, va participar en l’acte.

Des d’aquest dijous, el portal https://participa.gencat.cat/processes/agendapirineu/ permet a tothom que ho vulgui fer aportacions fins al mes d’octubre, per contrastar  i ampliar la visió recollida en l’avanç de l’Agenda i ajudar a prioritzar els reptes que ha d’afrontar. El document analitzarà les potencialitats i reptes del Pirineu i servirà per prioritzar els àmbits d’actuació en el territori.

Seguidament, durant setembre i octubre tindran lloc quatre sessions telemàtiques sectorials per tractar els grans temes de l’Agenda i recaptar idees de quins haurien de ser els projectes tractors pels quals s’aposti:

  • 27 de setembre: taller al voltant del pilar del medi ambient i la sostenibilitat.
  • 29 de setembre: desenvolupament econòmic i innovació.
  • 4 d’octubre: mobilitat i connectivitat.
  • 6 d’octubre: persones i governança.

El procés continuarà amb sessions territorials presencials de debat. Durant el mes de desembre es farà públic l’informe final de tot el procés participatiu, que haurà de recollir la visió de l’Agenda, els valors, reptes, projectes tractors i línies d’actuació que es treballaran posteriorment, durant el 2023.

L’alcalde Jordi Munell va assistir a la presentació de l’Agenda a Prullans

Un instant de la presentació del projecte