Aquest migdia la regidora de Turisme,  Comerç, Fires i Mercats,  Manoli Vega i la regidora de Cultura i Festes, Montsina Llimós han presentat  la campanya de Nadal que enguany té com a lema “Aquest Nadal #RipollperCompartir”. En un Nadal que es presenta com  molt atípic i especial, cal més que mai,  treballar conjuntament  i presentar una proposta de vila. Una proposta que com el nom porta ens permeti compartir tot allò que Ripoll ofereix. Compartir comerç, restauració, serveis, cultura, lleure, entorn, etc. Un Nadal en el qual Ripoll sigui la protagonista, que sigui una vila en  què passin coses que ens aportin la  màgia i l’encís per fer-nos més càlids aquests dies.

Així la campanya engloba totes les activitats organitzades des de l’Ajuntament, la Unió de Botiguers i les entitats culturals i socials del municipi. Per una banda les actuacions de promoció destinades a afavorir el consum en el comerç i serveis de la vila (targeta de promoció del comerç local, gimcana familiar, decoració i llums de Nadal, etc.) i d’altra les activitats culturals i de lleure previstes durant el mes de desembre 2020 i la primera setmana de gener 2021 (Circuit Folc, cinema, teatre, Concert Sardanes, actuacions musicals al carrer amb artistes locals, activitats familiars, arribada de la Cartera Reial i SES Majestat els Reis Mags, etc.) adaptades a la normativa actual de prevenció del contagi del COVID19.

En el cas de la dinamització comercial i turística s’ofereixen diferents propostes, però se’n destaquen tres.

L’encesa de llums de Nadal

Es portarà a terme el divendres 4 de desembre a partir de les 18 hores i tindrà lloc a la plaça Abat Oliba (davant el Monestir de Ripoll). Enguany s’oferirà un concert a càrrec del grup comarcal Les Cantarines.

Targeta comerç  Per Nadal, comprar a Ripoll té premi: gasta 100 € i et regalem 20 €.

L’objectiu d’aquesta targeta és potenciar les compres en el comerç i els serveis locals, obsequiar els veïns i veïnes que comprin a la vila i promoure l’economia circular.

Es podrà recollir a l’Ajuntament, Oficina de Turisme, Museu, Piscina i en dies  puntuals en una parada mòbil,  a partir de l’1 de desembre  i  tindrà validesa del mateix dia 1 fins  al dia 7 de gener.

El funcionament és molt senzill, la persona sol·licitant (empadronada a Ripoll i una targeta per unitat familiar) quan faci una compra als  establiments ADHERITS (es podrà consultar a la mateixa targeta a través d’un codi QR) per cada 10 € de compra o servei se’ls hi segellarà i posarà la data a una casella (ex. si gasta 13 € se li segella una casella, si en gasta 35 € se li segellen 3 caselles, etc.).  Serà imprescindible segellar la targeta com a mínim en tres establiments diferents amb l’objectiu de beneficiar al màxim d’establiments.

Quan la targeta estigui tota segellada  cal RETORNAR-LA al mateix lloc que es va sol·licitar, perquè es pugui revisar i fer l’entrega al propietari d’un val per import de 20 € per a gastar a qualsevol de les botigues adherides a la campanya entre els dies 8 de gener i el 28 de febrer de 2021.

A més, totes les targetes  retornades i segellades correctament participaran en un sorteig de 100 regals de diferents tipologies en l’àmbit de la restauració (bars/restaurants/cafeteries/bars de copes), a fi d’afavorir un dels sectors més perjudicats per la crisi COVID 19, on cada premi tindrà un valor diferent.

Gimcana familiar

Es tracta d’una gimcana familiar amb 8 proves relacionades amb el coneixement de Ripoll i sota un mateix fil conductor: el caganer, una figura que tindrà un protagonisme especial aquest Nadal a Ripoll.

L’activitat s’iniciarà el 4 de desembre i es podrà recollir el fulletó de proves al Museu, a l’Oficina de Turisme i a l’ajuntament. També s’entregarà a les escoles perquè la puguin entregar als nens i nenes just abans de començar les vacances de Nadal. També es repartirà  a bars i restaurants de la localitat perquè es pugui entregar a la clientela que tingui infants.

Entre tots els participants de la gimcana que hagin resolt les vuit proves i l’hagin retornat al MUSEU,  se sortejarà un lot de productes del Ripollès i un playmòbil .

En el cas de l’activitat cultural es pretén oferir una programació adaptada a les circumstàncies actuals i recolzant que la #culturasegura és possible i necessària. Si bé es reprendran les activitats als serveis habituals com el cinema, el Museu Etnogràfic o el Monestir de Ripoll i es recuperaran activitats que ja tenen una llarga trajectòria com el Circuit Folc o el Concert de Sardanes, també s’ha  pensat en una nova proposta per adaptar-se a aquest Nadal atípic, en què algunes de les accions més esperades com els pastorets, o el pessebre vivent no es realitzaran. Per això la proposta engloba actes i accions pensades per a tots els públics i que es puguin gaudir en petits grups o amb les mateixes bombolles de convivència. Cal fer un esment especial, per exemple,   de les actuacions musicals que seran de grups locals, potenciant i mostrant així la qualitat del nostre territori, l’estrena a Ripoll de l’espectacle participatiu “La riquesa de la llengua, més vella que l’anar a peu” de Màrius Serra i Roser Calafell i la visita guiada temàtica Nadalenca al Museu Etnogràfic de Ripoll.

Ben aviat es publicarà el RIC especial de Nadal en el que es recollirà en detall tota la programació.

Destacar que com és habitual l’Ajuntament publicarà i entregarà a veïns i veïnes el   calendari anual,  que enguany mostrarà fotos fetes per l’associació fotogràfica de Ripoll amb fotografies de diferents reptes que han realitzat entre els socis al llarg de l’any.