Una alcaldia infantil en femení els darrers cinc anys

Aquest dilluns 16 d’octubre va tenir lloc a la sala de plens de l’ajuntament la constitució del sisè consistori infantil. La sala, plena de gom a gom, atapeïda de nens i nenes de 6è curs de les escoles, juntament amb els seus pares, mares, mestres i familiars, que volien acompanyar els dos representats de sisè curs de cada escola de Ripoll, i recolzar així la seva candidatura a l’alcaldia infantil del curs 2017-2018.

També van assistir a aquest acte els representants del Consistori del curs 2016-2017, que deixaven el seus càrrecs, així com l’Alcalde Jordi Munell i regidors de l’equip de govern.

Després que cada infant es presentés i defensés la seva candidatura, es va passar a les votacions, secretes i en les quals no es permet votar-se a un mateix, tal i com ho recull el reglament del propi consistori infantil. Unes votacions que van ser molt renyides. Acabat l’escrutini, es va proclamar com a alcaldessa infantil a la Sílvia Freixa, de l’escola Vedruna.

L’assignació de les diferents regidories entre els altres candidats es va fer per sorteig, i a petició del Consistori sortint, la figura del secretari, en comptes de fer-se per votació, també es va escollir per sorteig.

Escola Salesiana
Joan Turrats R. de Comerç, Fires i Mercats
Carla Ariza R. de Seguretat Ciutadana, Convivència i Participació

Escola Vedruna
Sílvia Freixa Alcaldessa R. d’Ensenyament i Coneixement
Aina Bonfill R. de Cultura, Tradicions i Festes

Escola Joan Maragall
Nil López Secretari, R. d’Entitats, Associacions, Obres, Serveis i Noves Tecnologies
Marc Sala R. de Barris, Neteja Viària i Medi Ambient

Escola Tomàs Raguer
Judith Cruz R. de Benestar i Família,Gent Gran i Esports
Roger Erra, R. de Serveis Econòmics, Adm.General i Promoció Econòmica

Escola Ramon Suriñach
Bella Serra R. de Turisme i Joventut
Yousra Ahazrir, R. de Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa

Tal i com ja s’ha fet en els tres exercicis anteriors, el consistori infantil disposarà d’un pressupost de 5.000 euros, que haurà de distribuir d’acord a les propostes que aprovi el seu plenari. Això significa que caldrà fer un exercici de responsabilitat i prioritzar allò que és més coherent o necessari.

El Consistori Infantil és un projecte pedagògic que es recull en el programa de Ripoll, Ciutat Educadora. Per més informació visiteu:

https://ripollciutateducadora.wordpress.com/2016/07/04/153/

2017-10-17T10:18:07+00:00 17 octubre 2017|Actualitat Ajuntament|